Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Έτσι γνωρίστηκε ο βασιλιάς Willem-Alexander και η βασίλισσα Maxima

Η αποκάλυψη προκάλεσε γέλια στη βασίλισσα Letizia και τον βασιλιά Felipe, οι οποίοι ήταν παρόντες.

Ο βασιλιάς Willem-Alexander και η βασίλισσα Maxima των Κάτω Χωρών είχαν έναν ιδιαίτερο λόγο για να γιορτάσουν την επίσημη επίσκεψη στην Ισπανία: ήταν η χώρα στην οποία γνωρίστηκαν για πρώτη φορά!

Ο βασιλιάς θυμήθηκε τη γνωριμία με τη μέλλουσα σύζυγό του στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του διπλωματικού δείπνου στο Βασιλικό Παλάτι στο Amsterdam. Το λαμπερό δείπνο πραγματοποιήθηκε το πρώτο βράδυ της διήμερης παραμονής του βασιλιά Felipe και της βασίλισσας Letizia στην Ολλανδία.

Διάβασε ακόμη – Nicole Kidman: Ο ιδιαίτερος κανόνας που έχει θέσει στον Keith Urban από την ημέρα που παντρεύτηκαν

“Η Ισπανία έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Πρώτα απ’ όλα, επειδή στη χώρα σας ξεκίνησε η κοινή μας ζωή. Ήμασταν στη Feria de Abril στη Σεβίλλη πριν από 25 χρόνια, όταν οι σπίθες άρχισαν να πετούν. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία”, είπε ο βασιλιάς Willem-Alexander, προκαλώντας ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο της συζύγου του, βασίλισσα Maxima καθώς και γέλια από τον βασιλιά Felipe και τη βασίλισσα Letizia.

Ο Ολλανδός βασιλιάς γνώρισε την γεννημένη στην Αργεντινή Maxima Zorreguieta στην εαρινή έκθεση τον Απρίλιο του 1999, όπου ο μελλοντικός μονάρχης συστήθηκε απλά ως “Αλέξανδρος”. Η Maxima, η οποία εργαζόταν τότε σε τραπεζικό τομέα στη Νέα Υόρκη, φέρεται να μην τον πίστεψε όταν αργότερα αποκάλυψε τη βασιλική του ταυτότητα.

Διάβασε ακόμη – Βασιλιάς Κάρολος: H απόφαση του που θα επηρεάσει τη ζωή του πρίγκιπα William και της Kate Middleton

Οι δυο τους άρχισαν να βγαίνουν, ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους τον Μάρτιο του 2001 και ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στο Άμστερνταμ τον Φεβρουάριο του 2002. Σήμερα, το ζευγάρι έχει αποκτήσει τρεις κόρες – την πριγκίπισσα Catharina-Amalia, 20 ετών, την πριγκίπισσα Alexia, 18 ετών, και την πριγκίπισσα Ariane, 17 ετών. Ο Willem-Alexander έγινε βασιλιάς όταν η μητέρα του, η πρώην βασίλισσα πριγκίπισσα Βεατρίκη, παραιτήθηκε το 2013.

Πηγή: harpersbazzar.gr

Φωτογραφίες: Instagram/ @queen.maxima

Διάβασε ακόμη