Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Bridal skincare: Τι να αποφύγεις στην προετοιμασία περιποίησης του προσώπου σου εάν θα ντυθείς νυφούλα

Για να έχεις λαμπερή επιδερμίδα τη μέρα του γάμου σου.

Όπως κι αν έχεις επιλέξει να κάνεις τον γάμο σου (στην εκκλησία ή στο δημαρχείο, με μια μεγαλειώδη τελετή ή ένα beach party μετά), το κοινό χαρακτηριστικό όλων των brides-to-be είναι ένα: να έχουν όσο τον δυνατόν πιο αστραφτερή επιδερμίδα, αλλά και την εμφάνιση που είχαν ονειρευτεί για τις ίδιες, συνολικά.

Διάβασε ακόμη – 8 Κύπριες beauty insiders σου δίνουν ιδέες για το βραδινό μακιγιάζ του τριημέρου

Αν πρόκειται να παντρευτείς μέσα στους επόμενους μήνες, είναι πιθανόν ότι έχεις ήδη προνοήσει και έχεις ξεκινήσει μια διαδικασία περιποίησης της επιδερμίδας σου που καλό είναι να ακολουθείται πιστά τουλάχιστον 6 μήνες πριν. Επομένως, και δεδομένου ότι ήδη γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις για το δικό σου δέρμα, σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες, εμείς θα σου πούμε τι δεν πρέπει με τίποτα να κάνεις λίγο καιρό πριν τον γάμο σου. Εν ολίγοις, τι να αποφύγεις πάση θυσία ένα μήνα πριν, για να μην χαλάσεις μια προσπάθεια που χτίζεις ήδη κάποιους μήνες τώρα, και που θα οδηγήσει στην καλύτερη δυνατή όψη για την επιδερμίδα σου.

Τι να αποφύγεις πάση θυσία:

Απόφυγε να αλλάξεις οποιοδήποτε από τα skincare προϊόντα που χρησιμοποιείς όλον αυτόν τον καιρό, ιδίως αν βλέπεις ότι έχουν αποτελέσματα για σένα. Είναι φυσικό να σε πιάσει μια περιέργεια να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, ειδικά αν τύχει να πέσει στα χέρια σου κάποιο νέο λανσάρισμα, αλλά θα προτείναμε να κρατηθείς και να προτιμήσεις να δοκιμάσεις οτιδήποτε καινούριο μετά τον γάμο.

Διάβασε ακόμη – Jade roller: Τι είναι και πώς να το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις σωστό μασάζ στο πρόσωπο

Γενικότερα, απόφυγε να χρησιμοποιήσεις κάποιο καινούριο προϊόν που δεν γνωρίζεις – και πολύ περισσότερο, μην εισάγεις κάποιο δραστικό συστατικό στη ρουτίνα σου, με αμφίβολα για το δέρμα σου αποτελέσματα. Είμαστε σίγουρες ότι δεν θες το πρόσωπό σου να γεμίσει σπυράκια ή άλλα εξανθήματα και κοκκινίλες ως αποτέλεσμα κάποιας αλλεργικής αντίδρασης που δεν περίμενες, και μάλιστα λίγο πριν τον γάμο.

Αν τώρα η ρουτίνα που ακολουθείς τους τελευταίους μήνες δεν δουλεύει για σένα, για τον οποιονδήποτε λόγο (συμβαίνει), θα σε συμβουλεύαμε να επισκεφτείς πρώτα τον δερματολόγο σου ώστε να δείτε από κοινού πώς μπορείς να εισάγεις κάτι νέο στην περιποίηση του προσώπου, που θα έχει όσο τον δυνατόν πιο safe αποτελέσματα. Και πάλι θα σου λέγαμε να αποφύγεις τα δραστικά συστατικά για παν ενδεχόμενο, ιδιώς αν δεν τα έχεις ξαναδοκιμάσει ποτέ.

Το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά σου: είναι καλύτερο να αποφύγεις οποιαδήποτε αλλαγή σε μήκος / κούρεμα ή βαφή που μπορεί να μην σ’ αρέσει, αλλά δεν θα μπορεί εύκολα να σωθεί στη συνέχεια.

Πηγή: missbloom.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη