Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αφυδατωμένο ή ξηρό δέρμα: Πως να ξεχωρίσεις σε ποια κατηγορία ανήκει η δική σου επιδερμίδα

Η αισθητικός και δημιουργός του Beauty Touch by Elena Milidoni, εξηγεί.

Αισθάνεσαι το δέρμα σου πιο ξεφλουδισμένο και ευαίσθητο απ’ ότι θα ήθελες και βλέπεις μέσα στην ημέρα να έχει χάσει τη φυσική του λάμψη; Εάν ναι, τότε το δέρμα σου μπορεί να είναι αφυδατωμένο.

Ποια είναι όμως η διαφορά μεταξύ της ξηρής και της αφυδατωμένης επιδερμίδας; Η ξηρή και η αφυδατωμένη επιδερμίδα αν και διαθέτουν κοινά σημάδια, στην πραγματικότητα διαφέρουν πολύ.

Διάβασε ακόμη – Επαγγελματικός καθαρισμός προσώπου: 4 μύθοι και πραγματικότητες που πρέπει να γνωρίζεις

Πως να ξεχωρίζεις τα βασικά σημάδια των δύο προβλημάτων

Ξηρή επιδερμίδα

Το ξηρό δέρμα είναι ένα τύπος που έχει ως χαρακτηριστικό την ανεπαρκή παραγωγή φυσικών ελαίων του δέρματος. Επιπλέον, το ξηρό δέρμα μπορεί να συνδεθεί με ορμονικές ανισορροπίες ή υπολειτουργία του θυρεοειδούς. Αυτό μπορεί να εμποδίσει την παραγωγή σμήγματος του δέρματος με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει ξηρή και θαμπή.

Παρόλο που ο τύπος δέρματος ορίζεται γενετικά και δεν μπορεί να αλλάξει, μπορείς να βελτιώσεις την εμφάνισή του προσθέτοντας στη ρουτίνα σου πολύ ενυδατικά προϊόντα ή έλαια.

Διάβασε ακόμη – Χειμώνας και επιδερμίδα: Πώς μπορείς να φροντίσεις την επιδερμίδα σου μέσα στις κρύες θερμοκρασίες

Αφυδατωμένη επιδερμίδα

Το αφυδατωμένο δέρμα είναι μια πάθηση του δέρματος και μπορεί να επηρεάσει όλους τους τύπους δέρματος. Χαρακτηρίζεται από κνησμό, αίσθηση τραβήγματος και έλλειψη λάμψης.

Προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες (καιρικές και εποχιακές αλλαγές), μη ισορροπημένη διατροφή (έλλειψη φρέσκων προϊόντων) και ανθυγιεινός τρόπος ζωής (κατανάλωση αλκοόλ, τσιγάρο καφεΐνης). Όλοι αυτοί οι παράγοντες μειώνουν την περιεκτικότητα του δέρματός σε νερό, με αποτέλεσμα να ελαττώνεται η ελαστικότητά του.

Η αφυδάτωση προκαλείται από έλλειψη νερού, δηλαδή το επιφανειακό στρώμα της επιδερμίδας στερείται νερού. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι είναι προσωρινή και αντιμετωπίζεται με τα κατάλληλα προϊόντα και το σωστό τρόπο ζωής.

Ευχαριστίες στην αισθητικό και δημιουργό του Beauty Touch by Elena Milidoni, Instagram@beautytouch_elenamilidoni, FacebookBeauty Touch by Elena Milidoni, τηλ. 22 777702, email[email protected]

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη