Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

10 hairstyles που θα λατρέψεις αν έχεις μεσαίου μήκους μαλλιά

Τα mid-length χτενίσματα και κουρέματα που θα αναδείξουν το μήκος σου.

Αν τα μαλλιά σου ξεπερνούν ελάχιστα το ύψος των ώμων, τότε μπορείς να περηφανευτείς ελεύθερα για το μήκος τους. Μπορεί να σου φαίνεται ένα ημίμετρο μήκος, που δεν είναι ούτε πολύ μακρύ ούτε κοντό, άρα είναι κάπως… βαρετό, όμως μπορούμε να σου εγγυηθούμε ότι η ευελιξία που σου προσφέρει είναι απίστευτη.

Διάβασε ακόμη – Αναζωογόνησε τη θαμπή και κουρασμένη επιδερμίδα σου με μια DIY μάσκα προσώπου

Σχεδόν όλα τα χτενίσματα και τα κουρέματα “κάθονται” και δείχνουν τέλεια στα μαλλιά σου. Θες μπούκλες ή κυματισμούς; Το καλό είναι ότι δεν θα “πέσουν” μετά από λίγη ώρα λόγω βάρους, όπως γίνεται για παράδειγμα στα μακριά μαλλιά, αλλά θα διατηρήσουν για ώρα τον όγκο και την υπέροχη ελαστικότητά τους. Ταυτόχρονα, έχεις το καταλληλότερο μήκος για να δημιουργήσεις χτενίσματα όπως χαλαροί κότσοι, αλογοουρές και κοτσίδες, πράγμα που δεν θα μπορούσες να κάνεις αν είχες κοντά μαλλιά.

Και το πιο πιθανό είναι ότι τα μαλλιά σου φαίνονται (και είναι) περιποιημένα, με υγιείς άκρες – πράγμα το οποίο δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ότι συμβαίνει πάντα με τα πολύ μακριά μαλλιά. Φυσικά, αυτό προϋποθέτει και τη δική σου φροντίδα και προσοχή, με εβδομαδιαίες μάσκες μαλλιών, χρήση ελαίων και σέρουμ αλλά και την αποφυγή συνεχόμενης χρήσης εργαλείων styling.

Διάβασε ακόμη – Βίκυ Καγιά: Ο απόλυτος οδηγός για να πετύχεις το υπέροχο κυματιστό hair look της

Τέλος, στα bonus των mid-length hair, είναι ότι πρόκειται για ένα κλασικό μήκος που ταιριάζει και κολακεύει όλα τα πρόσωπα αλλά και όλες τις υφές και τύπους μαλλιών (ίσια, σπαστά, σγουρά).

Κι αν ακόμα δεν σε πείσαμε σχετικά, ακολουθούν 10 χτενίσματα και κουρέματα που θα σου αποδείξουν ότι τα περισσότερα hairstyles μόνο βαρετά δεν θα δείχνουν στα μαλλιά σου.

Ένα μήκος με curtain bangs

Φιλαριστά με αφέλειες

Χωρίστρα στη μέση και ελαφρύ σπάσιμο στις άκρες και όγκο

Sleek με ombre άκρες 

Wavy mid-length

Half up-do με κυματισμούς

Sleek bun 

Pigtails

Braids

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφία: Instagram/ @analazarescuhair

Διάβασε ακόμη