Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αυτός είναι ο λόγος που φορούσε πάντα το ίδιο χρώμα μανικιούρ

Ο κανόνας που έπρεπε να ακολουθεί η βασιλική οικογένεια.

H βασιλική οικογένεια τηρεί ένα αυστηρό πρωτόκολλο ομορφιάς εδώ και δεκαετίες, αν όχι αιώνες. Ένας από τους κανόνες που καλούνται να υπακούσουν όλες οι γαλαζοαίματες αφορά το μανικιούρ τους και επεξηγεί απόλυτα την εμμονή της βασίλισσας Ελισάβετ με ένα συγκεκριμένο nude βερνίκι νυχιών.

Διάβασε ακόμη – Yvette Έλληνας: Έγινε νονά και αναλύουμε το εντυπωσιακό make-up look της

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, τα νύχια των γαλαζοαίματων θα πρέπει να είναι κοντά και περιποιημένα, ενώ απαγορεύεται να είναι βαμμένα σε έντονα χρώματα. Τις περισσότερες φορές, η βασίλισσα είχε άβαφα νύχια ή τα έχουν βάψει με ένα nude βερνίκι. Σύμφωνα με την Essie, το 1989, η αισθητικός της  βασίλισσας ήρθε σε επαφή με την εταιρία και ζήτησε να του σταλεί το βερνίκι Ballet Slippers, μία απαλή ροζ απόχρωση που κολακεύει κάθε επιδερμίδα. Από τότε το εν λόγω nude βερνίκι νυχιών αποτελεί τη Νο.1 επιλογή της βασίλισσας.

Διάβασε ακόμη – Ilona Garamvolgyi: Το υπέροχο glowy μακιγιάζ που σου προτείνει

Αξίζει να σημειωθεί πως η μόνη που έχει σπάσει το πρωτόκολλο όσον αφορά το μανικιούρ, είναι η Meghan Markle, η οποία αρκετές φορές έχει φωτογραφηθεί με μαύρα νύχια, αμφισβητώντας έτσι τους κανόνες του παλατιού.

Ο λόγος που η βασίλισσα φορούσε συνήθως γάντια

Μπορεί το Ballet Slippers της Essie να ήταν το αγαπημένο της βερνίκι νυχιών, ωστόσο λίγες είναι οι φορές που ο φωτογραφικός φακός την είχε εντοπίσει με γυμνά χέρια. Ο λόγος που η βασίλισσα Ελισάβετ φορούσε τις περισσότερες φορές γάντια, σχετίζεται με το πρωτόκολλο. Τα γάντια, εκτός από το ότι αποτελούν ένα κομψό αξεσουάρ που ολοκλήρωνε την εμφάνισή της, την προστάτευαν από τα μικρόβια. Κάθε μέρα ερχόταν σε επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους, με τους οποίους αναγκαζόταν να κάνει χειραψίες, κάτι που σήμαινε ότι μπορεί να κολλήσει κάποια ίωση που θα την καθήλωνε στο κρεβάτι και θα την έκανε να λείψει από τις υποχρεώσεις της.

Η πριγκίπισσα Diana είχε θεωρήσει τον συγκεκριμένο κανόνα παράλογο και από ένα σημείο και έπειτα, είχε σταματήσει να φοράει γάντια στις δημόσιες εμφανίσεις της. Η “πριγκίπισσα του λαού” δεν ήθελε να φαίνεται απρόσωπη, αλλά να κάνει κανονικές χειραψίες με τους ανθρώπους που τη χαιρετούσαν.

Πηγή: harpersbazaar.gr

Φωτογραφίες: Pinterest

Διάβασε ακόμη