Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Kitty cut: Το πιο trendy κούρεμα της άνοιξης που δίνει όγκο και κίνηση στα λεπτά μαλλιά

H εναλλακτική του καρέ που αξίζει να υιοθετήσεις.

Italian ή french bob, mullet και wolf cut είναι μερικές από τις ονομασίες που περιγράφουν τις πιο πρόσφατες εκδοχές του κλασικού καρέ κουρέματος. Κάθε ένα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες (διαφορετικά μήκη, με έντονο φιλάρισμα ή χωρίς, κλπ) – και φυσικά, όλα τους έχουν αναδειχθεί σε μεγάλες τάσεις κατά καιρούς.

Διάβασε ακόμη – Πλαϊνή φράντζα: Το χτένισμα που χαρίζει ένα femme fatale look

Ήρθε η ώρα λοιπόν να μιλήσουμε για μια νέα καρέ κουπ, που έχει την πιο χαριτωμένη ονομασία: το “Kitty cut” καταλαμβάνει ήδη τα πρωτεία στις τάσεις μαλλιών γενικότερα, αφού είναι ένα κούρεμα που κολακεύει απόλυτα τα λεπτά μαλλιά. Πρόκειται για μια παραλλαγή του κλασικού καρέ, με το μάκρος να φτάνει λίγο πάνω από τις κλείδες και ελάχιστα κάτω από το ύψος των ώμων. Συνήθως, πλαισιώνεται από πλαϊνές αφέλειες ή face-framing τουφάκια, ενώ χρησιμοποιείται απαραιτήτως η τεχνική του εσωτερικού φιλαρίσματος ή των ήπιων layers για να δοθεί η απαραίτητη κίνηση, υφή και διάσταση στα μαλλιά. 

Διάβασε ακόμη – Πλαϊνή φράντζα: Το χτένισμα που χαρίζει ένα femme fatale look

Γιατί ταιριάζει περισσότερο στις γυναίκες με λεπτά μαλλιά; Γιατί χάρη στα layers και το φιλάρισμα που πρέπει αναγκαστικά να γίνουν για να υποστηριχθεί σωστά το κούρεμα, η τρίχα αποκτά έντονη κίνηση και βάθος, δίνοντας την ψευδαίσθηση του όγκου. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, το συγκεκριμένο κούρεμα δεν μπορεί να υποστηριχθεί από μια κοπέλα με πυκνά μαλλιά και χοντρή τρίχα, εκτός αν ακολουθηθεί η τεχνική του κρυφού, εσωτερικού φιλαρίσματος.

Δες πώς δείχνει το “Κitty cut“:

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφία: Pinterest

Διάβασε ακόμη