Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αυτή είναι η νέα ατμοσφαιρική άφιξη στη Λεμεσό με μεσογειακή κουζίνα

Το εστιατόριο βρίσκεται σε ένα δρομάκι της παλιάς πόλης.

Στο κέντρο της Λεμεσού, πολύ κοντά στην πλατεία του ΤΕΠΑΚ και στο Δημαρχείο της πόλης, σ’ ένα από τα πλείστα γραφικά δρομάκια που ενώνουν την Αγίου Ανδρέου με την παραλιακή, η ενέργεια των οποίων σε μαγνητίζει, θα βρεις το Alley, ένα εστιατόριο που άνοιξε επίσημα σήμερα 30 Ιουνίου τις πόρτες του, με πρωταγωνιστές μοναδικά πιάτα (που πάντα βρίσκονται σε πλήρη σύμπνοια με την εποχικότητα) και μια κάβα, που θα ικανοποιήσουν όλες τις οινικές σου απαιτήσεις.

Στο δρομάκι της Τοσίτσα 2 (εξ ου και το όνομά του Alley που σημαίνει δρομάκι!) το νέο εστιατόριο της πόλης βρήκε στέγη σε ένα κτήριο που για χρόνια έμενε κολλημένο στο παρελθόν. Ένα χώρο που άλλοτε λειτουργούσε σαν μαγειρείο ενώ αργότερα φιλοξενούσε ένα παραδοσιακό καφενείο.

Διάβασε ακόμη – 10 bars για κοκτέιλ μετά τη δουλειά

Οι νέοι του ιδιοκτήτες, ωστόσο, το μετέτρεψαν σε ένα ατμοσφαιρικό μαγαζί, το οποίο σε υποδέχεται σε ένα φωτεινό αίθριο με πέτρινους τοίχους, φουτουριστικά φωτιστικά, vintage αέρα και “ανθισμένες” λεπτομέρειες. Ένα χώρο όπου τίποτα το κραυγαλέο δεν υπάρχει, τίποτα που να επιζητά απεγνωσμένα την προσοχή σου και τίποτα το επιτηδευμένο. Τουναντίον, το περιβάλλον έρχεται να σε χαλαρώσει και να σε βάλει κατευθείαν στο “ψητό”.

Εδώ λοιπόν, ο σεφ μετουσιώνει, με γνώμονα τη φανατική προσοχή στην πρώτη ύλη και την εποχικότητα των υλικών, εικόνες και ιδέες σε γεύσεις φυσικές, με αποτέλεσμα ένα μεσογειακό μενού με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον. Εξάλλου, το concept του είναι να μοιραστείς με την παρέα μικρά sharing πιάτα, ώστε να δοκιμάσεις λίγο από όλα. Την ζουμερή μπριζόλα, το νόστιμο λαβράκι, το κουνουπίδι και τις πιπεριές.

Διάβασε ακόμη – Πάμε στο χωριό για brunch σε ένα ειδυλλιακό μέρος με μια υπέροχη αυλή

Όσο για τον κατάλογο με τα ποτά του, σε αυτόν προς το παρόν θα βρεις μία προσεκτικά επιμελημένη λίστα κρασιών, μπίρες και δροσερά ροφήματα, όπως tonic. Στο εγγύς μέλλον, στόχος είναι να γίνει ένα ολοκληρωμένο μπαρ με ακόμα περισσότερες επιλογές.

Και επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, καλό θα ήταν να κάνεις μία κράτηση προτού το επισκεφθείς.

Πηγή: checkincyprus.com

Διάβασε ακόμη