Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Felipe – Letizia: Χωρίζει το βασιλικό ζευγάρι της Ισπανίας;

Η συμφωνία που υπέγραψε η βασίλισσα με το ζόρι.

Της Χριστίνας Πολυκάρπου

Η ισπανική βασιλική οικογένεια βρίσκεται σε σοβαρή κρίση από τότε που κυκλοφόρησαν οι φήμες για μια πρώην ερωτική σχέση της βασίλισσας Letizia της Ισπανίας.

Ξανά και ξανά φημολογείται ότι ο γάμος του βασιλιά Felipe και της Letizia βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ο 56χρονος βασιλιάς φέρεται να έδωσε στη Letizia τα χαρτιά διαζυγίου για να τα υπογράψει κι όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, η 51χρονη αναγκάστηκε να βάλει την υπογραφή της στο σχετικό έγγραφο.

Διαβασε ακόμη – Βασίλισσα Letizia: Η πρώτη της αντίδραση μετά το σκάνδαλο

Όπως αποκάλυψε η royal expert Pilar Eyre στο TV3 σύμφωνα με τη “BILD”, τα πράγματα είναι σοβαρά για τον Felipe και τη Letizia: “Άνθρωποι από τη βασιλική οικογένεια είπαν ότι η Letizia είναι συντετριμμένη και περνάει μια δύσκολη περίοδο. Δεν νομίζω ότι ο γάμος τους θα διαρκέσει πέραν του έτους. Ο γάμος τους είναι πλέον μόνο μια βιτρίνα. Είναι λοιπόν θέμα χρόνου η ανακοίνωση του χωρισμού τους”.

Διάβασε ακόμη – Bασίλισσα Letizia: Το νέο βιβλίο που αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την προσωπική της ζωή

Να θυμίσουμε ότι το 2013 και μετά από μια σοβαρή κρίση που πέρασαν, ο βασιλιάς είχε υποχρεώσει τη Letizia να υπογράψει μια συμφωνία διαζυγίου. Μάλιστα, τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι η βασίλισσα υποχρεώθηκε να υπογράψει τη συμφωνία παρά τη θέλησή της.

Η “Συμφωνία Zarzuela”, όπως αποκαλείται, έχει σκοπό να εξασφαλίσει ότι σε περίπτωση διαζυγίου, οι κόρες της βασίλισσας και του βασιλιά θα παραμείνουν με τον πατέρα τους στο βασιλικό παλάτι μέχρι να ενηλικιωθούν. Εκείνη την περίοδο, το ζευγάρι λέγεται ότι αποφάσισε να αναβάλει το διαζύγιο μέχρι την ενηλικίωσή των παιδιών τους το 2025, όταν η μικρή κόρη τους Sophia θα γίνει 18 ετών.

Προς το παρόν, έχουν τερματίσει τη συμβίωσή τους και ζουν χωριστά, διατηρώντας μόνο τις δημόσιες εμφανίσεις τους, σύμφωνα με βασιλικό εμπειρογνώμονα. Στο τέλος, η βασιλική οικογένεια θα ανακοινώσει τον χωρισμό.

Να θυμίσουμε ότι τον Δεκέμβριο έγινε γνωστή και η είδηση ότι η Letizia είχε παράλληλη σχέση με τον 53χρονο πρώην γαμπρό της, δηλαδή με τον άντρα της μικρότερης αδερφής της.

Διάβασε ακόμη