Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Elysian – Plant Based Kitchen Bar: Μια ανατρεπτική υγιεινή εμπειρία γεύσης

Και η τελεία επιλογή και στις νηστείες.

To Elysian Plant Based Kitchen Bar, είναι ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό εστιατόριο με κεντρική φιλοσοφία την φυτική (plant based) διατροφή.

Από την ίδρυσή του στα μέσα του 2020, το εστιατόριο Elysian, βελτιώνεται και εξελίσσεται διαρκώς, προσφέροντας μια πλούσια εμπειρία γεύσης και υγείας στους πελάτες του.

Από την αρχή της λειτουργίας του, η αποστολή των δημιουργών του Elysian ήταν να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή επιλογή όπου θα αναδεικνύει την υγεία και την ευεξία , χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά και επιλέγοντας να εμπνέουν την κοινωνία ώστε να φροντίζουν το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα.

Ανακαλύψτε την Καινοτομία στην Κουζίνα:

Το Elysian επενδύει διαρκώς στην καινοτομία και τη βελτίωση, με συνεχείς αναβαθμίσεις: Στο μενού του, στο λανσάρισμα του πιο υγιεινού brunch της Κύπρου, όπως έχει χαρακτηριστεί από το TripAdvisor, στις θεματικές βραδιές, στα catering εταιρειών αλλά και προσωπικών εκδηλώσεων και πιο πρόσφατα στην εισαγωγή του Κυπριακού μεζέ, που έχει και αυτός  χαρακτηριστεί ως ο πιο υγιεινός μεζές τις Κύπρου, αφού είναι χωρίς χοληστερόλη και ζωικά προϊόντα.

H εμπειρία της φυτικής διατροφής γίνεται ακόμα πιο πλούσια και διασκεδαστική για τον κάθε απαιτητικό ουρανίσκο. Οι προσπάθειες και η επιμονή της ομάδας του Elysian επιβεβαιώθηκε με χρυσές βραβεύσεις στον τομέα της εστίασης από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.

Κουζίνα Χωρίς Συμβιβασμούς: Η φιλοσοφία όλης της ομάδας μας στο Elysian είναι απλή, να προσφέρουμε υγιεινά και νόστιμα πιάτα χωρίς συμβιβασμούς. Στο Elysian, δεν χρησιμοποιούμε λευκό αλεύρι ή ζάχαρη στα φαγητά και τα γλυκά μας. Χρησιμοποιούμε υλικά τοπικής προέλευσης όπου αυτό είναι δυνατόν. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια κουζίνα που ταυτόχρονα φροντίζει την υγεία μας και τον πλανήτη μας.

Λίγα λόγια για τους εμπνευστές: Το Elysian δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Αδαμίδη και την Αριάδνη Αδαμίδου, με επίμονη και προσωπική παρακίνηση μετά από 35+ χρόνια συνολικής εμπειρίας στον κλάδο της φιλοξενίας, του τουρισμού και των επιχειρήσεων.

Pistachio balls

Υλικά

1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα σπασμένα ή αλεύρι αμυγδάλου

1/4 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης

4 κουταλιές σιρόπι σφενδαμου

1 κουτάλια εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε δυνατό μπλέντερ και έπειτα πλάθεις σε μπαλίτσες περίπου 20γρ. Τις βάζεις στο ψυγείο για 30 λεπτά και έπειτα τις απολαμβάνεις.

Πράσινο χούμους με άνηθο

Υλικά

200γρ Ρεβίθια βρασμένα

1 κουτάλια σούπας Ταχίνι

2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

Λίγο Άνηθο

1/2 κολοκυθάκι πράσινο

200γρ νερό

Εκτέλεση

Ανακατεύεις όλα τα υλικά μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα και βάζεις στο ψυγείο για λίγο. Το απολαμβάνεις με λαχανικά ή πάνω σε ψωμί ή σαν σάλτσα στις σαλάτες.

Διάβασε ακόμη