Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Πώς να επιλέξεις ροζ σκιά σε συνδυασμό με τον τόνο του δέρματος σου

Το ροζ επιστρέφει και όλοι οι beauty experts το έχουν ήδη αποθεώσει! 

Της Γεωργίας Γεωργίου

Με την τάση της ροζ σκιάς ματιών να επιστρέφει, νέα όμορφα ροζ χρώματα σκιών εμφανίζονται στη βιομηχανία ομορφιάς, καθιστώντας δύσκολο να επιλέξεις την τέλεια απόχρωση καθώς το ροζ έρχεται σε τόσες πολλές αποχρώσεις, από φωτεινό neon έως απαλό παστέλ.

Πιο κάτω θα βρεις μερικές συμβουλές για το πώς να επιλέξεις τις καλύτερες ροζ σκιές ματιών για τον τόνο του δέρματος και το χρώμα των ματιών σου:

Η κατανόηση του μακιγιάζ του ροζ χρώματος θα σε βοηθήσει πραγματικά να επιλέξεις την καλύτερη ροζ σκιά ματιών για τον τόνο του δέρματος σου. Το ροζ είναι ουσιαστικά το πρωτεύον κόκκινο χρώμα σε συνδυασμό με το λευκό, το οποίο είναι ένα πραγματικό, ουδέτερο ροζ. Μπορεί επίσης, να ρίξεις λίγο μπλε στο μείγμα για να κάνεις το ροζ ένα πιο δροσερό χρώμα που κλίνει προς τη λεβάντα.

Οι ζεστές ροζ αποχρώσεις δημιουργούνται όταν ένα πορτοκαλί κόκκινο τονίζεται με λευκό, οπότε καταλήγουν να φαίνονται λίγο ροδάκινα. Οι σκιές ματιών συχνά αναδεικνύονται με σπινθηρίσματα ή λάμψη, που μπορεί να έχουν εντελώς διαφορετικό χρώμα ή τόνο, κάτι που συχνά οδηγεί σε μια πολύ μοναδική και ιδιαίτερη σκιά. Η ασημένια λάμψη θα κάνει μια ροζ σκιά ματιών πιο δροσερή ενώ η χρυσή λάμψη θα κάνει μια ροζ σκιά ματιών λίγο πιο ζεστή.

Το μυστικό για να έχεις ροζ σκιά ματιών που να φαίνεται απαλή και φυσική έναντι του τόνου του δέρματος σου είναι να επιλέξεις μια απόχρωση που ταιριάζει με τον τόνο σου. Εάν το δέρμα σου έχει θερμό κίτρινο τόνο, τότε επέλεξε μια πιο ζεστή ροζ απόχρωση ροδάκινου. Εάν το δέρμα σου είναι ουδέτερο, με ροζ ή μπεζ αποχρώσεις θα φαίνεται απόλυτα φυσικό.

Διάβασε ακόμη – Η Olivia Palermo σου προτείνει το πιο όμορφο νυφικό μακιγιάζ και χτένισμα

Από την άλλη πλευρά, εάν θέλεις η ροζ σκιά ματιών σου να είναι πραγματικά έντονη στο δέρμα σου, τότε επίλεξε μια απόχρωση ροζ που βρίσκεται απέναντι από τον τόνο σου. Απλώς γύρισε το, οπότε φόρεσε ένα δροσερό ροζ εάν το δέρμα σου είναι ζεστό ή ένα θερμό ροζ εάν το δέρμα σου κλίνει προς το ψυχρό. Ανεξάρτητα από τον τόνο του δέρματός σου, εάν επιλέξεις μια πολύ φωτεινή φούξια, τότε το βλέμμα σου σίγουρα θα ξεχωρίζει.

Το πόσο σκούρο είναι το δέρμα σου θα επηρεάσει επίσης τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται η ροζ σκιά ματιών. Είναι καλύτερα να επιλέξεις μια απόχρωση ροζ που είναι μόνο μερικές αποχρώσεις ελαφρύτερη ή πιο σκούρα από τον τόνο του δέρματός σου. Εάν έχεις σκούρο δέρμα, πολλές οι ροζ σκιές ματιών μπορεί να καταλήξουν να φαίνονται πολύ λευκές στο δέρμα σου. Τέλος, αν θέλεις να δώσεις λάμψη, τότε θα προτιμήσεις μια ροζ σκιά ματιών που είναι πιο σκούρα, ώστε να φωτίσει το βλέμμα.

Κι αν πάλι δεν είσαι σίγουρη για το αποτέλεσμα, τα περισσότερα brands διαθέτουν δείγματα των χρωμάτων τους σε μερικούς διαφορετικούς τόνους δέρματος, οπότε θα μπορείς να καθορίσεις μόνη σου πώς θα δείχνει ένα χρώμα.

Φωτογραφίες: Instagram/ @nikki_makeup, @lolaliner

Διάβασε ακόμη