Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

7 τάσεις στα κουρέματα που θα κυριαρχήσουν το φθινόπωρο

Οι κουπ που θα σε ανανεώσουν και θα κάνουν πιο ομαλή τη μετάβαση στη νέα εποχή.

Όλες μπορούμε να συμφωνήσουμε στο εξής: Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανανεωτικό από ένα ολοκαίνουριο στιλ μαλλιών μετά τις διακοπές που θα συμφωνεί απόλυτα με τις πιο πρόσφατες τάσεις στα κουρέματα και που θα σε κάνει να υποδεχτείς με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τη νέα σεζόν, κάνοντας ομαλότερη τη μετάβασή σου στην απαιτητική καθημερινότητα αμέσως μετά από ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι.

Ως γνωστόν άλλωστε, ένα καλό κούρεμα σού δίνει την ευκαιρία να περιποιηθείς τα μαλλιά σου, μια φροντίδα που τόσο έχουν ανάγκη μετά τις διακοπές. Η αφαίρεση μερικών πόντων για να φύγει η ψαλίδα είναι κάτι που πρέπει απαραιτήτως να γίνει – και να γίνεται σε όλες μας ανεξαιρέτως, αν θέλουμε υγιή μαλλιά -, όπως επίσης οποιαδήποτε άλλη θεραπεία σού προτείνει και ο κομμωτής σου. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι μια νέα κουπ θα σε ανανεώσει φουλ, θα χαρίσει κίνηση και όγκο στα μαλλιά σου ενώ θα συγκεντρώσει σχόλια θαυμασμού από τις συναδέλφους σου στο γραφείο.

Διάβασε ακόμη – Άντρεα Ιωάννου: Το γνωστό fashion girl εμπνέει με το φθινοπωρινό της μακιγιάζ

Όσο για το ποια κουρέματα θα είναι περιζήτητα τη φετινή σεζόν, οι τάσεις θέλουν αυστηρές γραμμές αλλά και σέξι όγκο και κίνηση που θυμίζει κάτι από το Old Hollywood glam και λάμψη που θαυμάζουμε στις διεθνείς stars. Οι επιλογές που έχεις είναι παραπάνω από αρκετές και ποικίλουν ανάμεσα σε αυστηρά, blunt bobs, μακριά φιλαριστά μαλλιά αλλά και ανάλαφρα, σέξι lobs. Ταυτόχρονα, τα μοντέρνα pixies φαίνεται να έχουν την τιμητική τους για άλλη μια χρονιά ενώ αποκτούν ένα ακόμα πιο σύγχονο vibe με το πολυαγαπημένο wet look style.

Παράλληλα, οι πλαϊνές αφέλειες δεν φαίνεται να μας αφήνουν τόσο εύκολα ούτε φέτος, απλά αποκτούν μια νέα διάσταση αφού πλέον θυμίζουν πιο πολύ (μακριές) φράντζες.

Διάβασε ακόμη – Ανδρεάνα Φραγκούδη: Το χρώμα στα νύχια που προτείνει για το φθινόπωρο

Τι γίνεται αν έχεις μακριά μαλλιά, θες να τα ανανεώσεις αλλά δεν θες να αφαιρέσεις μάκρος;
Μια από τις πιο κλασικές περιπτώσεις, αφού είναι απολύτως κατανοητό να μην θες να αποχωριστείς τα μακριά σου μαλλιά, ταυτόχρονα όμως να θες να ανανεώσεις το κούρεμα και να νιώσεις ότι κάπως έχεις κάνει μια αναζωογονητική αλλαγή που μάλιστα θα ωφελήσει και τα μαλλιά σου. Η λύση; Το butterfly cut, που είναι η ιδανική τεχνική για να δώσεις νέο αέρα στα μακριά μαλλιά σου χωρίς να χρειαστεί να αφαιρέσεις μήκος. Παράλληλα, σού εγγυώμαστε ότι θα νιώσεις τα μαλλιά σου σαν… καινούρια, και μάλιστα με το λιγότερο δυνατό (συναισθηματικό) κόστος. 

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφίες: EPA

Διάβασε ακόμη