Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

6 tips για να αποφύγεις τη ξηρότητα στα χείλη

Το χειμώνα θα έχεις διαπιστώσει πως τα χείλη σου ξηραίνονται και σπάνε πολύ εύκολα. Πιο κάτω θα βρεις μικρές συμβουλές για να αποφύγεις αυτό το ανεπιθύμητο συναίσθημα.

Μαζί με τις χαμηλές θερμοκρασίες, το χιόνι και την διάθεση για cocooning έρχεται και η ξηρότητα στα χείλη σου, ένα αίσθημα αρκετά δυσάρεστο που όμως, μέσα από μερικές απλές κινήσεις, μπορείς να αποφύγεις.

#1. Το Νο1 πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς είναι το lip balm σου. Τα χείλη σου, λόγω της ξηρότητας του αέρα, του σάλιου αλλά και των προϊόντων που εφαρμόζουμε, έχουν ανάγκη από διαρκή ενυδάτωση. Τις ημέρες δε που το κρύο είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής αυτή η ανάγκη είναι πλέον βασική. Προμηθεύσου ένα πλούσιο προϊόν με βάση του την Βιταμίνη Ε και οποιονδήποτε άλλο ενυδατικό παράγοντα, όπως το βούτυρο καριτέ, και κάνε συνεχείς επαλήψεις.

Extra tip: Απόφυγε τα προϊόντα που είναι σε βαζάκι και σε αποτρέπουν από το να τα εφαρμόζεις συχνά, αφού δεν μπορείς να έχεις διαρκώς καθαρά χέρια, ειδικά όσο είσαι έξω και άρα εκτεθειμένη στο κρύο. Προμηθεύσου προϊόντα με την μορφή κραγιόν ή ειδικό απλικατέρ για να κάνεις την ζωή σου πολύ πιο εύκολη.

Διάβασε ακόμη – H σωστή περιποίηση το χειμώνα σε επιδερμίδα και μαλλιά

#2. Το πολύ νερό κάνει και σε αυτή την περίπτωση καλό, αφού δίνει ενυδάτωση εκ των έσω.

#3. Κάνε ανά τακτά χρονικά διαστήματα απολέπιση, με προϊόντα που δεν ερεθίζουν, όπως ζάχαρη και λάδι, για να απομακρύνεις την νεκρή επιδερμίδα.

#4. Απόφυγε τα πολύ ματ κραγιόν, που κάνουν πιο έντονο το πρόβλημα, καθώς και λιπ γκλος που χαρίζουν έξτρα όγκο, αφού καταστρέφουν το υδρολιπιδικό φιλμ άρα χάνεται η υγρασία και τα χείλη ξηραίνονται πιο εύκολα.

#5. Αν δεν μπόρεσες να προλάβεις την ξηρότητα, προσπάθησε να μην δαγκώνεις τα χείλη σου καθώς έτσι δημιουργείς πληγές, που και θα αργήσουν να επουλωθούν αλλά και θα δημιουργήσουν έντονο αίσθημα τσουξίματος.

#6. Παράλληλα, αναζήτησε στο φαρμακείο εντατικές αγωγές που απευθύνονται σε όσους αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα ξηρότητας λόγω συστηματικής θεραπείας με ρετινοειδή. Ίσως παρατηρήσεις να είναι λίγο πιο λιπαρές και πλούσιες από ότι έχεις συνηθίσει, αλλά θα κάνουν την δουλειά που πρέπει.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: iStock

Διάβασε ακόμη