Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

5 hair hacks για να καλύψεις τις λευκές ρίζες χωρίς βαφή

Πώς να καμουφλάρεις τις πρώτες λευκές ρίζες.

Το πώς αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα την εμφάνιση των σημαδιών του χρόνου στα μαλλιά της είναι αποκλειστικά δική της υπόθεση. Αν πιστεύεις ότι η κάλυψή τους είναι η κίνηση ματ που θα εκτοξεύσει την αυτοπεποίθησή σου, τότε αυτή είναι η ιδανική για εσένα. Είτε αποφεύγεις τις βαφές καθώς προτιμάς να έχεις μια πιο clean προσέγγιση στην ομορφιά, είτε ψάχνεις πώς μπορείς να κάνεις γρήγορα touch ups στο χρώμα των μαλλιών σου χωρίς απαραίτητα να επισκεφθείς το κομμωτήριο, οι παρακάτω τρόποι κάλυψης των λευκών μαλλιών χωρίς βαφή θα σου φανούν σίγουρα εξαιρετικά χρήσιμοι:

Διάβασε ακόμη – 5 Κύπριες σου προτείνουν stylish χτενίσματα για μακριά μαλλιά

Μάσκαρα κάλυψης λευκών

Χρησιμοποιώντας μια ειδική μάσκαρα μαλλιών στο χρώμα που επιθυμείς μπορείς να καλύψεις πολύ εύκολα και εξαιρετικά γρήγορα τα πρώτα λευκά κοντά στις ρίζες για μια πιο νεανική εμφάνιση.

Διάβασε ακόμη – After sun care: 3 DIY μάσκες που αναζωογονούν τα ξηρά και θαμπά μαλλιά

Μάσκα μαλλιών με χρώμα

Για να ζωντανέψεις το χρώμα των μαλλιών σου ή ακόμα και να καμουφλάρεις τα πρώτα λευκά, μπορείς να εμπλουτίσεις το οπλοστάσιο της ομορφιάς σου με μία μάσκα μαλλιών με χρώμα. Εκτός από το ότι ενυδατώνουν σε βάθος τα μαλλιά, κάνοντάς τα πιο λαμπερά και υγιή, φρεσκάρουν το χρώμα, χαρίζοντας επαγγελματικό αποτέλεσμα στο σπίτι.

Σπρέι για κάλυψη των λευκών ριζών

Σωτήρια προϊόντα για κάθε γυναίκα μετά τα 50 είναι και τα ειδικά σπρέι με χρώμα, τα οποία ψεκάζονται απευθείας στις ρίζες και καμουφλάρουν τα λευκά μέχρι το επόμενο ραντεβού στο κομμωτήριο.

Ανταύγειες

Αν δεν θέλεις να βάψεις όλο το μήκος των μαλλιών σου, μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις ανταύγειες, οι οποίες μπορούν να ξεκινούν μερικούς πόντους κάτω από τις ρίζες και στρατηγικά τοποθετημένες, μπορούν με μεγάλη επιτυχία και φυσικότητα να καλύψουν τις λευκές τρίχες.

Grey-Blending

Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις την τεχνική grey-blending, η οποία καλεί για ανταύγειες διάσπαρτες σε όλο το μήκος των μαλλιών, balayage ή ακόμα και foilyage σε ξανθές συνήθως αποχρώσεις, που κολακεύουν το φυσικό γκριζάρισμα των μαλλιών, αντί να το καλύπτουν πλήρως.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως αν η αποστροφή σου στις βαφές πηγάζει από την ανησυχία σου για τα χημικά συστατικά που περιέχουν, τότε μπορείς να αναζητήσεις πιο φυσικές βαφές χωρίς αμμωνία, που έχουν ένα clean beauty προφίλ.

Πηγή: harpersbazaar.gr

Φωτογραφία: Pinterest

Διάβασε ακόμη