Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής της Kate Middleton μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Αποκάλυψε τη διάγνωση της στις 22 Μαρτίου.

Της Χριστίνας Πολυκάρπου

Η πριγκίπισσα Kate αναρρώνει αθόρυβα στο εξοχικό της καταφύγιο στο Νόρφολκ, το Anmer Hall, ενώ υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία.

Η Kate, η οποία δημοσιοποίησε τη διάγνωση του καρκίνου της τον περασμένο μήνα, έχει πάρει άδεια από την εργασία της και λέει ότι επικεντρώνεται σε καθημερινές ασκήσεις για να θεραπεύσει το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα της.

Τι σημαίνει αυτό για τον τρόπο ζωής της;

H καθηγήτρια Ramia Mokbel, που έχει ειδικό ενδιαφέρον για τον καρκίνο του δέρματος και τον προσυμπτωματικό έλεγχο, και ιδρύτρια της κλινικής δέρματος και κρεατοελιών του Λονδίνου στο HCA Healthcare, αποκάλυψε ότι η προληπτική χημειοθεραπεία είναι πιθανό να προκαλέσει “παράπλευρες απώλειες” στον οργανισμό.

“Η προληπτική χημειοθεραπεία, γνωστή και ως επικουρική χημειοθεραπεία, χορηγείται μετά από χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του καρκίνου και όταν οι τομογραφίες δείχνουν ότι ο καρκίνος δεν έχει εξαπλωθεί αλλού. Στόχος της είναι να εξαλείψει τυχόν εναπομείναντα καρκινικά κύτταρα που μπορεί να κυκλοφορούν στην κυκλοφορία του αίματος ή να έχουν εξαπλωθεί σε άλλα όργανα όπως ο μυελός των οστών, το ήπαρ και οι πνεύμονες. Ενώ αυτή η θεραπεία στοχεύει τα κρυμμένα κύτταρα, συχνά προκαλεί παράπλευρες βλάβες, οδηγώντας σε παρενέργειες όπως απώλεια μαλλιών, χαμηλό αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων, μειωμένη ανοσία στις λοιμώξεις και φλεγμονή του εντέρου” είπε η Ramia Mokbel,.

“Μια ειδικά προσαρμοσμένη διατροφή είναι το ιδανικό. Η πριγκίπισσα Kate θα πρέπει να αποφεύγει”: Zάχαρη, αλκοόλ, σιτάρι, γαλακτοκομικά, γλουτένη.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ήπια κίνηση μπορεί να βοηθήσει το σώμα να καταπολεμήσει τις αρνητικές επιπτώσεις της χημειοθεραπείας. Η τακτική αερόβια άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κόπωσης και στη βελτίωση της συνολικής ευεξίας κατά τη διάρκεια της θεραπείας”, λέει η Ramia.

Μικρότερες αλλαγές στον τρόπο ζωής θα μπορούσαν να βοηθήσουν την πριγκίπισσα της Ουαλίας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου και να διασφαλίσουν ότι θα παραμείνει άνετα.

Διάβασε ακόμη