Θεραπευτικό πεντικιούρ: Η διαδικασία που προσφέρει ευεξία και φροντίδα στα νύχια των ποδιών

Η αισθητικός και δημιουργός του Beauty Touch by Elena Milidoniαναλύει.

Το πεντικιούρ και το μανικιούρ αποτελούν βασική περιποίηση των άνω και κάτω άκρων. Η φροντίδα των νυχιών στα πόδια δεν αποτελεί μόνο γυναικείο προνόμιο, καθώς ενίοτε μπορεί να έχει θεραπευτικό χαρακτήρα και για τους άνδρες.

Το βάψιμο για τις γυναίκες αποτελεί τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας. Μια σωστή διαδικασία με άλατα σε λεκάνη και χλιαρό νερό, σωστές γνώσεις, λίγη καλή διάθεση, υπομονή… όλα αυτά μπορεί να καταλήξουν σε απόλαυση.

Με το θεραπευτικό πεντικιούρ, η αισθητικός ασχολείται συστηματικά και σχολαστικά με την υγιεινή των κάτω άκρων, και καλό είναι πάντα να πραγματοποιείται από εξειδικευμένο και καταρτισμένο προσωπικό. Με την πρακτική αυτή του πεντικιούρ αντιμετωπίζονται και καθαρίζονται και οι ενοχλητικοί κάλοι των ποδιών.

Σε ότι αφορά τα νύχια, η φροντίδα επικεντρώνεται στα σημεία που αυτά ενώνονται με το δέρμα. Στόχος είναι να αποφευχθεί το δέρμα του ποδιού να περάσει πάνω από το νύχι. Με την κατάλληλη περιποίηση εξασφαλίζεται η ομαλή και άπονη λειτουργία στα σημεία αυτά.

Διάβασε ακόμη – AHA: Το συστατικό που δρα ενεργά και μεταμορφώνει την επιδερμίδα σου

Το μούλιασμα στο χλιαρό νερό μαλακώνει τα πόδια, οπότε όλες οι εργασίες γίνονται ευκολότερα. Η σχηματοποίηση των νυχιών αποτελεί κομβικό σημείο στην όλη διαδικασία, ενώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο κόψιμο και το λιμάρισμα.

Η ενυδάτωση με την επάλειψη της ανάλογης κρέμας προσφέρει απαλότητα στην περιοχή. Το κατάλληλο βερνίκι με το σωστό συνδυασμό, θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στο βάψιμο των ποδιών.

Διάβασε ακόμη – Ήλιος και καλλυντικά: Ποια προϊόντα πρέπει να αποφεύγεις το καλοκαίρι

Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που οι γυναίκες φοράνε ανοιχτά παπούτσια ή πέδιλα, το πεντικιούρ βοηθά σημαντικά στην ανάδειξη ενός όμορφου γυναικείου ποδιού.

Ευχαριστίες στην αισθητικό και δημιουργό του Beauty Touch by Elena Milidoni, Instagram@beautytouch_elenamilidoni, FacebookBeauty Touch by Elena Milidoni, τηλ. 22 777702, email[email protected]

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη