Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Zara: Θα αρχίσει να χρεώνει τις επιστροφές προϊόντων της

Σε ποια χώρα εφαρμόζεται και πόσο θα κοστίζει.

Ο παγκόσμιος κολοσσός της μόδας, Inditex, ως γνωστόν είναι ο ιδιοκτήτης της Zara και πολλών ακόμη καταστημάτων όπως Pull & Bear, Bershka και Massimo Dutti. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, πρόσφατα αποφάσισε πως θα αλλάξει πολιτική στην Ισπανία, όσον αφορά τις επιστροφές των προϊόντων της, που έχουν αγοραστεί online.

Διάβασε ακόμη – Βρήκαμε την glam Zara φούστα που φόρεσε η Ζέτα Μακρυπούλια

Πιο συγκεκριμένα θα αρχίσει να χρεώνει τους Ισπανούς πελάτες της για την επιστροφή προϊόντων που αγοράστηκαν μέσω διαδικτύου, υιοθετώντας μια στρατηγική που είχε προηγουμένως εφαρμόσει στις περισσότερες από τις άλλες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, οι αγοραστές στην Ισπανία θα πρέπει τώρα να πληρώνουν 1,95 € για να επιστρέψουν μια παραγγελία, εκτός εάν την επιστρέψουν σε κάποιο φυσικό κατάστημα ή σε σημεία παράδοσης τρίτων όπου οι επιστροφές παραμένουν δωρεάν. Η χρέωση ισχύει για όλες τις μάρκες Inditex.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα ρούχων στον κόσμο, με έδρα την Ισπανία, είχε αρχίσει να χρεώνει τις επιστροφές από τις αρχές του 2022 σε χώρες με μικρότερη παρουσία από ό,τι στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και των ΗΠΑ. Η Ισπανία αντιπροσώπευε το 14,2% των συνολικών πωλήσεων του ομίλου τον Ιούλιο του 2022.

Γιατί ολοένα και περισσότερα brands επιλέγουν να χρεώνουν τις επιστροφές προϊόντων;

Η στροφή προς τον τερματισμό των δωρεάν επιστροφών κέρδισε έδαφος σε ολόκληρη τη βιομηχανία ένδυσης πέρυσι, καθώς τα brands προσπάθησαν να συγκρατήσουν το κόστος εν μέσω επιταχυνόμενου πληθωρισμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Ισπανία ήταν μεταξύ των χωρών της Δυτικής Ευρώπης που κατέγραψαν τον υψηλότερο ρυθμό πληθωρισμού το προηγούμενο εξάμηνο του 2022, έχοντας φτάσει σε διψήφιο ποσοστό τους καλοκαιρινούς μήνες. Έκτοτε έχει πέσει στο 5,8% τον Ιανουάριο.

Μεγάλοι ανταγωνιστές της Inditex, όπως η Hennes & Mauritz AB και η Fast Retailing Co’s Uniqlo, ακολουθούν την ίδια πολιτική, χρεώνοντας τις επιστροφές από αγορές μέσω διαδικτύου στην Ισπανία.

Πηγή: madamefigaro.gr, womantoc.gr

Διάβασε ακόμη