Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Yiannis Michael: Τα στάδια του πένθους και η αντιμετώπιση από τους άντρες (βίντεο)

Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος και βιοσυντονιστής μιλά για το πως να αντιμετωπίσεις την απώλεια αγαπημένων προσώπων.

Με αφορμή το τραγικό συμβάν στα Τέμπη και τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών που βύθισε στο πένθος δεκάδες οικογένειες και εκατοντάδες ανθρώπων που καλούνται να αντιμετωπίσουν την απώλεια των δικών τους ανθρώπων, ο Yiannis Michael, συμβουλευτικός ψυχολόγος και βιοσυντονιστής, αναφέρθηκε στη διαχείριση του πένθους το πρωί της Δευτέρας, 6 Μαρτίου, στην εκπομπή “Ήρθε κι έδεσε”.

Διάβασε ακόμη – Πώς να διαχειριστείς τη θλίψη σου όταν συμβεί κάτι κακό στον κόσμο

“Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι πολύ σημαντικό να μην καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας”, ήταν το πρώτο μήνυμα που θέλησε ο ειδικός να μεταφέρει.

Όσον αφορά στο πως πρέπει να βιώνουν τα παιδιά το πένθος, ο Yiannis Michael είπε: “Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι να υπάρχει ειλικρίνεια και αλήθεια στα παιδιά μας […] Πρέπει να υπάρχει ενημέρωση. Θεωρώ ότι το μυστικό είναι η ισορροπία. Και σε μία κηδεία είναι σημαντικό να είναι το παιδί για να βιώσει, να αντιληφθεί ότι ο θάνατος είναι μέρος της ζωής”.

Διάβασε ακόμη – Πώς να μιλήσετε με τα παιδιά για τραγωδίες και άλλα τραυματικά επίκαιρα γεγονότα

Κατόπιν, αναφέρθηκε στη μη εξωτερίκευση των συναισθημάτων και στις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στην υγεία του πενθούντος: “Υπάρχουν άτομα που έχουν χάσει παιδιά 3-4 χρόνια κι ακόμα κρατούν αυτόν τον θυμό μέσα τους και δυστυχώς αυτά τα συναισθήματα που πολλές φορές καταπιέζονται… σωματοποιούνται και δημιουργούνται ασθένειες”.

Δες το σχετικό βίντεο:

Πηγή: ilovestyle.com

Διάβασε ακόμη