Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Υαλουρονικό οξύ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Ο Δρ. Νεόφυτος Χ. Δημητριάδης, στοματικός και γναθοπροσωπικός χειρουργός, εξειδικευμένος στην αισθητική χειρουργική προσώπου εξηγεί τι πραγματικά προσφέρει το υαλουρονικό οξύ και ποια είναι τα προτερήματα των ενέσιμων fillers.

Οι ενέσιμες θεραπείες αντιγήρανσης εξακολουθούν να αποτελούν το χρυσό πρότυπο για την αντιμετώπιση ορισμένων τύπων ρυτίδων του προσώπου. Κατά τη διάρκεια μίας συνεδρίας σου προτείνουμε μια θεραπεία με σκοπό την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

ΤΑ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΕΣΙΜΩΝ FILLERS

  • Άμεσα αποτελέσματα.
  • Διάρκεια περίπου 6-12 μήνες.
  • Εξαιρετικός τρόπος διατήρησης μιας αναζωογονημένης εμφάνισης.
  • Ανώδυνη διαδικασία.
  • Γρήγορη θεραπεία περίπου 30 λεπτών. 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΕΣΙΜΑ / FILLERS

  • Είναι ιδανικά για όσους έχουν σημάδια γήρανσης και απώλεια όγκου στο πρόσωπο.
  • Διόρθωση της ασυμμετρίας του προσώπου.
  • Τα fillers υαλουρονικού οξέος, όπως το Juvederm και το Restylane, προσελκύουν νερό στις περιοχές που χρειάζονται διόγκωση με αποτέλεσμα να “γεμίζουν” το χώρο μεταξύ των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης του δέρματός σου, απομακρύνοντας τις ρυτίδες.
  • Τα fillers με βάση το ασβέστιο, όπως το Radiesse και άλλα, είναι διαμορφωμένα σε γέλη ή σε βάση νερού και λειτουργούν για να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου από τον ίδιο τον οργανισμό, γεγονός που παρέχει αποτέλεσμα μεγαλύτερης διάρκειας.
  • Είναι κατάλληλα για την εξάλειψη των κοιλοτήτων κάτω από τα μάτια, τις ρινοπαρειακές πτυχές (γνωστές και ως “μικρές γραμμές” ή “γραμμές γέλιου”), τα επίπεδα μάγουλα, τις γραμμές των χειλιών, τις γραμμές έκφρασης κάτω από τα χείλη (marionette lines), τις γνάθους, το σαγόνι, τα επίπεδα χείλη.

Τα fillers αποτελούν ένα υλικό που ανήκει στην κατηγορία των δερματικών εμφυτευμάτων (dermal Fillers) και είναι ένα από τα λίγα που έχει αποδείξει, με την πάροδο των χρόνων, την αποτελεσματικότητά του.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό του οργανισμού και του δέρματός μας. Τα ενέσιμα προϊόντα υαλουρονικού οξέως που χρησιμοποιούνται στην αισθητική ιατρική είναι προϊόντα βιοτεχνολογίας που μιμούνται το υαλουρονικό του ανθρώπινου οργανισμού. Αυτό εξασφαλίζει την απουσία αλλεργικών αντιδράσεων και δεν χρειάζονται test πριν την χρήση τους όπως γίνονταν με παλαιότερα υλικά.

Διάβασε ακόμη – Τα οφέλη της μεσοθεραπείας στο δέρμα σου

Η ιδιότητα του να συγκρατεί μόρια νερού (έως και 1000 φορές το βάρος του) το καθιστά το ιδανικό υλικό για “γέμισμα” των ρυτίδων του προσώπου όπως οι ρινοχειλικές, οι ρυτίδες “πικρίας”,  οι ρυτίδες μεσόφρυου όπως και για αναδιαμόρφωση των ζυγωματικών, βελτίωση του περιγράμματος προσώπου, αύξηση και αναμόρφωση του όγκου των χειλιών και των ευαίσθητων περιοχών όπως ο λαιμός, το ντεκολτέ και τα χέρια. Τέλος, τα καινοτόμα προϊόντα Η.Α. βελτιώνουν σημαντικά τους μαύρους κύκλους των ματιών.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα και ολοκληρώνονται με την πάροδο των ημερών. Η διάρκεια του αποτελέσματος αυξάνεται με διαδοχικές συνεδρίες. Η ποιότητα του υλικού παίζει σημαντικότατο ρόλο και θα πρέπει να ενημερώνεσαι από τον θεράποντα ιατρό για το καταλληλότερο υλικό για τις ανάγκες του προσώπου σου.

Το Η.Α. εξασφαλίζει άμεσο, φυσικό αποτέλεσμα με μεγάλη διάρκεια, με μέσο όρο 7 έως 12 μήνες, προσφέροντας ενυδάτωση, ελαστικότητα και σφριγηλότητα του δέρματος. Η θεραπεία είναι απλή και η εμφάνιση ερυθρότητας, οιδήματος και εκχυμώσεων είναι πιθανή ωστόσο υποχωρούν μετά από λίγες ώρες. Το Η.Α. μπορεί να συνδυαστεί άριστα και με άλλες θεραπείες όπως peelings, botox, δερμοαποξέσεις, μεσοθεραπείες, νήματα, lasers κτλ.

Ενέσιμη Γέμιση Μαλακών Ιστών

Το ιατρείο μας προσφέρει μια σειρά από ενέσιμα υλικά μαλακών ιστών για την ενίσχυση του προσώπου. Αυτά τα υλικά είναι εξαιρετικά στην τοποθέτηση και το γέμισμα των περιοχών με έλλειψη όγκου, με πτώση ή με ρυτίδες (του προσώπου, των μάγουλων, των χειλιών και των πτυχών χαμόγελου). Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συζητήσουμε τις ιδιαίτερες ανησυχίες σου και να σου προτείνουμε ένα ατομικά προσαρμοσμένο πρόγραμμα θεραπείας σχεδιασμένο για εσένα. Συμβουλεύουμε πάντα να αποφεύγετε για μία εβδομάδα οποιαδήποτε φάρμακα και συμπληρώματα τα οποία μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης μώλωπα από τις θεραπείες ενέσιμων υλικών.

Ποια ενέσιμα υλικά είναι καλύτερα;

Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση. Κάθε ενέσιμο υλικό έχει διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Οι σύγχρονοι αισθητικοί χειρουργοί χρησιμοποιούν διάφορα ενέσιμα για να μειώσουν τις ατέλειες που σχετίζονται με τη γήρανση του προσώπου. Είναι σπάνιο το γεγονός οποιοσδήποτε σύγχρονος χειρουργός να χρησιμοποιεί μόνο ένα ενέσιμο υλικό. Στην πραγματικότητα, είναι σημαντικό να διαχωριστεί η διαφημιστική εκστρατεία και η δημοσιότητα από την πραγματική κλινική επιστήμη των ενέσιμων υλικών.

Τι μπορεί να κάνει το ενέσιμο υλικό;

Πολλοί ασθενείς παρερμηνεύουν τα ενέσιμα υλικά και τα συγχέουν με τις ενέσεις νευροτοξίνης. Τα ενέσιμα fillers είναι ουσίες που εγχέονται κάτω από το δέρμα ή τα χείλη για να γεμίσουν τους ιστούς. Για τα χείλη, οι ενέσιμες ποσότητες μπορούν να αυξήσουν το μέγεθος του χείλους καθώς και να ενισχύσουν το σχήμα και τον όγκο. Μπορούν επίσης, να τονίσουν τις “γραμμές κραγιόν” που αναπτύσσονται σε πολλές γυναίκες.

Αναφορικά με ρυτίδες του δέρματος, τα ενέσιμα υλικά χρησιμοποιούνται συνήθως για τις ρινοχειλικές πτυχώσεις (γραμμές γέλιου) ή μεγαλύτερες, βαθύτερες ρυτίδες. Το ενέσιμο μπορεί επίσης, να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει την ανατομία του προσώπου και να τονίσει τα ζυγωματικά, το πηγούνι, να τονίσει τις γραμμές της γνάθου ή να γεμίσει ελαττώματα και ουλές.

Ευχαριστίες στο Δρ. Νεόφυτο Χ. Δημητριάδη, στοματικό και γναθοπροσωπικό χειρουργό με εξειδίκευση στην αισθητική χειρουργική προσώπου, www.cyprusfacialsurgey.com, email: [email protected][email protected], Instagram: cyprusfacialsurgery, Facebook: Cyprus Facial Surgery, Neophytos Demetriades1

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη