Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Ξηροδερμία από το κρύο: Το μικρό μυστικό που θα αναζωογονήσει άμεσα την επιδερμίδα σου

Το βήμα στην skincare ρουτίνα σου που θα σε σώσει μέσα στις κρύες θερμοκρασίες.

Έξω κάνει απίστευτο κρύο και οι θερμοκρασίες είναι πολικές ακόμα και στο κέντρο. Αυτό μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει: Ότι το δέρμα μας ενδέχεται να έχει εμφανίσει ξηροδερμία, ξεφλούδισμα και ερυθρότητα, ακόμα κι αν δεν ανήκουμε σε αυτόν τον τύπο επιδερμίδας.

Διάβασε ακόμη – Kate Moss: 5 μαθήματα ομορφιάς από το απόλυτο british supermodel

Κι αυτό γιατί οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες εξωτερικά σε συνδυασμό με την ξηρότητα του αέρα των κλιματιστικών ή των καλοριφέρ στους εσωτερικούς χώρους προκαλούν ένα μίνι σοκ στο δέρμα μας, αφαιρώντας την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται για να παραμένει ενυδατωμένο.

Σίγουρα, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να εφοδιαστείς με την πιο πλούσια (σε ενυδατικά στοιχεία) ενυδατική κρέμα που υπάρχει εκεί έξω. Και πολύ καλά θα κάνεις, αν και, δεν είναι το μόνο πράγμα που θα σε βοηθήσει να “σώσεις” το δέρμα σου από την ενοχλητική ξηρότητα.

Ένα σωτήριο trick που λίγες γνωρίζουν είναι το ενυδατικό toner. Τα toners λειτουργούν συμπληρωματικά με την ενυδατική σου κρέμα χαρίζοντας ένα άψογα ενυδατωμένο και καθαρό δέρμα. Λιαίνει την επιδερμίδα και την προετοιμάζει να δεχθεί το serum ή την ενυδατική ενώ την αναζωογονεί και τη φρεσκάρει, προσφέροντας περισσότερη ενυδάτωση.

Η σωστή σειρά εφαρμογής του είναι αμέσως μετά τον καθαρισμό και πριν το serum ή την ενυδατική (αν παραλείπεις το serum), με τα χέρια ή με cotton pads / βαμβάκι. Άφησε λίγο χρόνο στο toner να απορροφηθεί από το δέρμα πριν προχωρήσεις με τα επόμενα βήματα της ρουτίνας σου – κάτι που δεν πάρει πολλή ώρα μιας και οι συνθέσεις τους είναι σχεδόν πάντα πολύ λεπτόρρευστες, σαν νερό.

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη