Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Βρεθήκαμε στην έκθεση σύγχρονης τέχνης “Island” στο ξενοδοχείο Almyra

Όπου παρουσιάστηκαν τα έργα 18 σύγχρονων καλλιτεχνών.

Της Νικόλ Ζένιου

Σε ένα υπέροχα διαμορφωμένο χώρο στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο, πραγματοποίηθηκαν το Σάββατο, 23 Ιουλίου, τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης σύγχρονης τέχνης “Island”. Η έκθεση, η οποία διοργανώθηκε από το ξενοδοχείο Almyra σε συνεργασία με την Isnotgallery έχει ως στόχο την έμπρακτη και διαχρονική στήριξη της καλλιτεχνικής κοινότητας της Κύπρου.

Διάβασε ακόμη – Ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης “Island” στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο

Σε αυτή την έκθεση, που θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2022, η Isnotgallery διοργανώνει, επιμελείται και παρουσιάζει τα έργα 18 σύγχρονων καλλιτεχνών, με φωτογραφικές και εικαστικές εγκαταστάσεις, ζωγραφικά έργα, γλυπτά και σύγχρονα κεραμικά.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι καλλιτέχνες (Kris Betta, Σπύρος Αγαθού, Άντρος Ευσταθίου, Ελίνα Θεοδότου, Μάριος Θεοφιλίδης, Γιάννος Ιωάννου, Ελένη Κινδύνη, Μαριέλλα Μπιλίτσα, Βρασίδας Νεοφύτου, Χαρούλα Νικολαΐδου, Θέκλα Παπαδοπούλου, Έλενα Παρούτη, Δέσποινα Πετρίδου, Αντρέας Σκουφάρης, Βάνια Σεργίου – Σουρουλλά, Κωνσταντίνος Στεφάνου, Πανίκος Τεμπριώτης και Αντώνης Τζιαρίδης) αναλαμβάνουν να μεταμορφώσουν με τις δημιουργίες τους, τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου, διεκδικώντας ένα προσωπικό χώρο έκφρασης. Χρησιμοποιώντας τα έργα ως μέσα επικοινωνίας, έκφρασης και αναζήτησης, καλλιτέχνες και επισκέπτες θα εμπνευστούν από τα ίδια ερεθίσματα, δημιουργώντας, ωστόσο, διαφορετικές εικόνες και αναμνήσεις, εμπλουτισμένες από τις φυσικές ομορφιές του νησιού μας.  

Η σύμπραξη του Almyra με την Isnotgallery, επιβεβαιώνει, αφενός, τη συνεχή και αδιάλειπτη στήριξη του ξενοδοχείου προς την καλλιτεχνική κοινότητα της Κύπρου, και αφετέρου την επιθυμία των διοργανωτών να αναδείξουν τους καλλιτέχνες που εκπροσωπούν, δημιουργώντας έναν πιοευρύ, εποικοδομητικό και άμεσο δίαυλο επικοινωνίας με το κοινωνικό σύνολο. Σημειώνεται ότι διαχρονικά, το ξενοδοχείο μετατρέπει τις εγκαταστάσεις του σε χώρο φιλοξενίας καλλιτεχνών και έργων σύγχρονης τέχνης, διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο στην πολιτιστική σκηνή της Πάφου, αφού εκτός από χώρος ανάπαυσης, λειτουργεί επίσης, ως κέντρο συνάντησης και επικοινωνίας για όλους τους φιλοξενούμενούς του.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τους εκλεκτούς καλεσμένους που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκαν στις 23 Ιουλίου.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τα έργα τέχνης:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by isnotgallery (@isnotgallery)

Επιμέλεια Έκθεσης: Άντρος Ευσταθίου

Διάβασε ακόμη