Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Βραβεία Madame Figaro: Οι υποψήφιες στην κατηγορία “Τράπεζα Κύπρου Καινοτομία”

Οι γυναίκες που ξεχώρισαν.

Τα βραβεία που παρουσιάζει η Estee Lauder και έχουν στόχο την ανάδειξη και την επιβράβευση των Κυπρίων γυναικών.

Διάβασε ακόμη – Βραβεία Madame Figaro: Οι υποψήφιες στην κατηγορία “Μουσικός της Χρονιάς”

Πιο κάτω οι γυναίκες που ξεχώρισαν στην κατηγορία “Τράπεζα Κύπρου Καινοτομία”:

ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΟΝΤΟΥ, ΛΙΖΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΖΗ


WHO IS WHO: Η Malloc που λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2020, ιδρύθηκε από τις Δρα Αρτέμιδα Κοντού, Δρα Λίζα Χαραλάμπους και Δρα Μαρία Τερζή. Τρεις γυναίκες με διδακτορικά στην Μηχανολογία, στην Ανάλυση Δεδομένων και στην Μηχανική Μάθηση, αντίστοιχα, με εμπειρία στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας. Με προϋπηρεσία σε μεγάλους οργανισμούς στην Κύπρο και το εξωτερικό, αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις για να βοηθήσουν άτομα και εταιρείες να προστατεύσουν τα δεδομένα τους και να ανακτήσουν την ιδιωτικότητά τους σε κινητές συσκευές. H Malloc σύντομα εντάχθηκε στο IDEA Innovation Center κερδίζοντας το Cyprus Entrepreneurship Competition τον Δεκέμβριο του 2020. Ένα μόλις μήνα μετά την κυκλοφορία της, η πρώτη έκδοση της εφαρμογής της Malloc, “Antistalker”, απέκτησε 10,000 χρήστες.

Διάβασε ακόμη – Βραβεία Madame Figaro: Οι υποψήφιες στην κατηγορία “ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά”

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022: Η Malloc έγινε η πρώτη κυπριακή εταιρεία που προσέλκυσε το ενδιαφέρον της αμερικανικής “Y Combinator” (η οποία θεωρείται η κορυφαία επενδυτική εταιρεία στον κόσμο σε startups και έχει στηρίξει στο παρελθόν τις AirBnB, Dropbox και Stripe) και πέτυχε να λάβει επενδύσεις της τάξης των 2 εκατομμυρίων δολαρίων από γνωστά funds της Αμερικής και angel investors. Μόλις στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της εργοδοτεί επτά άτομα, διατηρεί γραφεία στην Λευκωσία και η εφαρμογή της “Antistalker Mobile Security” έχει ξεπεράσει τα 500,000 downloads με χρήστες από ολόκληρο τον κόσμο.

Διάβασε ακόμη – Βραβεία Madame Figaro: Οι υποψήφιες στην κατηγορία “Επιστήμονας/Ακαδημαϊκός της Χρονιάς”

ΓΕΩΡΓΙΑΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗ


WHO IS WHO: Επιχειρηματίας και εγκεκριμένη λογίστρια η οποία εργάζεται στον τομέα του blockchain και της υγειονομικής φροντίδας από το 2015. Αφού έγινε ένας από τους λίγους ανθρώπους στον κόσμο που ολοκλήρωσαν μεταπτυχιακό master στο ψηφιακό νόμισμα, ίδρυσε την δική της start-up εταιρεία και δημιούργησε την πρώτη εταιρεία «live blockchain solution» για ιατρικά αρχεία. Πριν από το blockchain, εκπαιδεύτηκε στην PwC στο Λονδίνο, έγινε εγκεκριμένη λογίστρια και πέρασε αρκετά χρόνια στο ελεγκτικό επάγγελμα, όπου εργάστηκε για πολυεθνικές εταιρείες σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακευτικών, του λιανικού εμπορίου και των χρηματοοικονομικών. Δραστηριοποιείται στην υποστήριξη γυναικών στις επιχειρήσεις και εκπροσωπεί την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Γυναικών Ιδρυτριών υπό την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διάβασε ακόμη – Βραβεία Madame Figaro: Οι υποψήφιες στην κατηγορία “Ecommbx Επαγγελματίας/Επιχειρημάτιας”

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022: Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Aria Health, μιας παγκόσμιας αποκεντρωμένης πλατφόρμας δεδομένων υγειονομικής φροντίδας που έχει εφαρμοστεί στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Πολυκλινικής Υγειά και στο American Medical Center, δίνοντας στους ασθενείς πρόσβαση και έλεγχο στα ιατρικά τους δεδομένα μέσω της εφαρμογής “Aria Patient”.

Διάβασε ακόμη – Βραβεία Madame Figaro: Οι υποψήφιες στην κατηγορία “Δημιουργός της Χρονιάς”

ΔΡ ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΟΥ


WHO IS WHO: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Electronic Plants στο University of Linköping στην Σουηδία. Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Νανοτεχνολογία και διδακτορικού στην Μικροηλεκτρονική από το Ecole National Superieure des Mines de St. Etienne στη Γαλλία. Το 2017 έγινε Επίκουρη Καθηγήτρια Οργανικής Ηλεκτρονικής στο ίδιο πανεπιστήμιο και δημιούργησε την ερευνητική ομάδα Electronic Plants. Έλαβε πολλές ερευνητικές επιχορηγήσεις ύψους 4.5 εκατ. ευρώ. Ήταν συντονίστρια του προγράμματος FET-OPEN HyPhOE μεταξύ 2018-2021. Το 2019 έλαβε το βραβείο L’ORÉAL-UNESCO For Women in Science στη Σουηδία. Το 2020 έγινε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Docent in Applied Physics και της απονεμήθηκε η επιχορήγηση Future Research Leaders από το Σουηδικό Ίδρυμα Στρατηγικής Έρευνας.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022: Το 2021 της απονεμήθηκε το ERC-Starting Grant από τo Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας. Είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη βιοηλεκτρονικών διατάξεων για φυτά με σκοπό την παρακολούθηση φυτικών διεργασιών σε πραγματικό χρόνο αλλά και την δυναμική ρύθμιση των φυσιολογικών τους λειτουργιών. Επίσης αναπτύσσει καινοτόμα βιοϋβριδικά συστήματα με βάση τα φυτά και οργανικά ηλεκτρονικά υλικά με σκοπό εφαρμογές στην ενέργεια όπως για παράδειγμα αποθήκευση ενέργειας σε φυτά. Είναι κάτοχος μιας πατέντας και δραστηριοποιείται στην δημιουργία start up εταιρίας για την μεταφορά των τεχνολογιών που αναπτύσσονται στην ομάδα της στην αγορά.

Διάβασε ακόμη – Βραβεία Madame Figaro: Οι υποψήφιες στην κατηγορία “Dove Αθλήτρια της Χρονιάς”

ΔΡ ΣΚΕΥΗ ΠΕΡΔΙΚΟΥ


WHO IS WHO: Απόφοιτος Πολιτικής Μηχανικής από το City University του Λονδίνου με μεταπτυχιακό στην Γεωτεχνική Μηχανική. Κάτοχος διδακτορικού στην Δορυφορική Τηλεπισκόπηση από το πανεπιστήμιο του Southampton. Έχει εργαστεί ως γεωτεχνικός μηχανικός και αναλυτής δορυφορικών δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο σε πολυεθνική εταιρεία μέχρι το 2005 που επέστρεψε στην Κύπρο. Εργάστηκε σε μελετητικό γραφείο, ακολούθως στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας και το 2008 στο πανεπιστήμιο Frederick ως επίκουρη καθηγήτρια. Το 2016 έγινε Τεχνική Διευθύντρια της εταιρείας Geofem όπου έχει δημιουργήσει τμήμα Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης. Έχει συνεργαστεί με πολλά πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού, διεθνείς οργανισμούς ενώ πελάτες της εταιρείας σήμερα είναι διεθνείς κολοσσοί ανά το παγκόσμιο. Από το 2009 είναι μέλος της Ομάδας των Σοφών που συστάθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία για την ένταξη της Κύπρου στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, μέλος της Διεθνούς Επιστημονικής Επιτροπής για το Hyogo Framework for Action και μέλος σε πολλές διεθνείς επιτροπές για την χρήση τεχνικών διαστήματος για παρακολούθηση της γης.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022: Συνεχίζει με επιτυχία να είναι Τεχνική Διευθύντρια της εταιρείας Geofem όπου ανάπτυξε πρωτοποριακά, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στον τομέα της παρακολούθησης και εντοπισμού προβλημάτων των υποδομών ανά τον κόσμο με χρήση δορυφορικών δεδομένων ραντάρ. Τα προϊόντα αυτά εμπορικοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Νότιο Αφρική, την Αμερική, την Αυστραλία, κ.α.

Διάβασε ακόμη – Βραβεία Madame Figaro: Οι υποψήφιες στην κατηγορία “Ηθοποιός της Χρονιάς”

XΡΥΣΩ ΑΓΓΕΛΗ


WHO IS WHO: Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Ευρωπαϊκές Σπουδές, απέκτησε μεταπτυχιακό στο London School of Economics and Political Science με ειδίκευση στην Ευρωπαϊκή οικονομία και την Εξωτερική Πολιτική. Εργάστηκε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος επενδύσεων και σε τραπεζικό οργανισμό. Διετέλεσε κοινοβουλευτικός συνεργάτης, όπου το 2006 συνέβαλε στο σχεδιασμό πρότασης Νόμου αναφορικά με την αύξηση του ορίου μητρότητας. Το 2006 εξελέγη δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Λευκωσίας, με αρμοδιότητες στα τεχνικά και ευρωπαϊκά θέματα του Δήμου. Το 2007 προσελήφθη στην Αστυνομία Κύπρου ως εξειδικευμένο μέλος για οικονομικά θέματα και ίδρυσε τον κλάδο για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών ευκαιριών που προσφέρονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από το 2020 στελεχώνει τη Διοίκηση της Διεύθυνσης Οικονομικών της Αστυνομίας Κύπρου, ως Υποδιευθύντρια. Έχει προτείνει, προγραμματίσει και υλοποιήσει πέραν από 40 νέες καινοτόμες δράσεις στην Αστυνομία Κύπρου.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022: Υπό την εποπτεία της, η Κυπριακή Δημοκρατία εξασφάλισε πόρους πέραν των €12 εκατ. από διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Το έργο DIGIPOL με αντικείμενο την ψηφιοποίηση των διαδικασιών της Αστυνομίας αποτελεί δική της πρωτοβουλία και εισήγηση. Η πύλη DIGIPOL μέσω της Αριάδνης θα διευκολύνει τον πολίτη στις συνδιαλλαγές του με την Αστυνομία με ανέπαφο τρόπο. Το έργο επίσης τροποποιεί τις διαδικασίες εντός Αστυνομίας με νέες μεθόδους που περιορίζουν τη γραφειοκρατία.

Διάβασε ακόμη – Βραβεία Madame Figaro: Οι υποψήφιες στην κατηγορία “Fashion & Jewellery Designer της Χρονιάς”

Η ψηφοφορία έχει ήδη αρχίσει και θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιουλίου 2022. To κοινό έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στην ψηφοφορία και να αναδείξει τις Γυναίκες της Χρονιάς 2022 μέσω τηλεφώνου, με SMS και διαδικτυακά στο https://awards.mfportal.primetel.cloud/

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ: Η ESTÉE LAUDER
ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ: TΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ: DOVE
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ: ECOMMBX
ΧΟΡΗΓΟΙ: BEAUTYLINE, AUDI, KERASTASE

Διάβασε ακόμη