Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Βραβεία Madame Figaro: Οι υποψήφιες στην κατηγορία “ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά”

Οι γυναίκες που ξεχώρισαν.

Τα βραβεία που παρουσιάζει η Estee Lauder και έχουν στόχο την ανάδειξη και την επιβράβευση των Κυπρίων γυναικών.

Πιο κάτω οι γυναίκες που ξεχώρισαν στην κατηγορία “ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά”:

ΓΚΟΣΙΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ


WHO IS WHO: Συνίδρυσε τον Τομέα Μεταναστών της Caritas Cyprus, ο οποίος άρχισε να εργάζεται με θύματα εμπορίας ανθρώπων και εργασιακής εκμετάλλευσης. Σήμερα υποστηρίζει περισσότερους από 12.000 δικαιούχους που βιώνουν την φτώχεια, τον εκτοπισμό και αγωνίζονται να ανακάμψουν από τη βία και τα ψυχικά τραύματα. Για πάνω από μία δεκαετία εργάζεται για να δώσει φωνή στους πιο ευάλωτους της κοινωνίας ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Caritas Cyprus. Η εμπειρία και η δέσμευσή της καθοδηγούν το έργο της Caritas Cyprus παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια και υποστήριξη με στέγαση, απασχόληση, ιατρική περίθαλψη, ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες και σχολική εκπαίδευση σε παιδιά.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022: Παραμένει ενεργό μέλος της Caritas Cyprus και συνεχίζει να υπερασπίζεται τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από καλύτερες και πιο αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής.

Διάβασε ακόμη – Βραβεία Madame Figaro: Οι υποψήφιες στην κατηγορία “Μουσικός της Χρονιάς”

ΕΛΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΜΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ


WHO IS WHO: Γεννήθηκε στη Λευκωσία και σπούδασε Γαλλία και Αγγλία. Εργάστηκε για 32 χρόνια στην Τράπεζα Κύπρου σε διάφορες υπηρεσίες. Ο εθελοντισμός ήταν πάντα μέρος της καθημερινότητάς της. Συμμετείχε και συμμετέχει σε πολλά Σωματεία και Ιδρύματα με έντονο φιλανθρωπικό έργο, με πιο πρόσφατο σταθμό τον Σύνδεσμο “Μωρά Θαύματα” του Διοικητικού Συμβουλίου του οποίου προεδρεύει από το 2019. Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου δίνει καθημερινά “μάχη” για να στηριχθεί το αξιόλογο εξειδικευμένο προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάριου Νοσοκομείου και να δημιουργηθούν οι αναγκαίες υποδομές και συνθήκες για τα πρόωρα μωρά. Το 2020 οι προσπάθειες αυτές οδήγησαν στη δημιουργία του υπερσύγχρονου νεογνολογικού και παιδιατρικού ασθενοφόρου της Κύπρου, δωρεά του Συνδέσμου για την ασφαλή μεταφορά των νεογνών και παιδιών προς το Μακάρειο Νοσοκομείο.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022: Συνέχισε τις προσπάθειές της ως πρόεδρος του Συνδέσμου “Μωρά Θαύματα” για την αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας και της ευαισθητοποίηση του κοινού για την προωρότητα. Παράλληλα υπηρετεί και το Θέατρο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ.

Διάβασε ακόμη – Βραβεία Madame Figaro: Οι υποψήφιες στην κατηγορία “Fashion & Jewellery Designer της Χρονιάς”

ΕΥΗ ΜΙΧΑΗΛ


WHO IS WHO: Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κοινωνικής Εργασίας Αθηνών με μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Εργασία και την Κοινωνική Διοίκηση. Από το 1996 εργάζεται στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας. Η εμπλοκή της στα κοινά ξεκίνησε με την ένταξή της στα Κέντρα Νεότητας. Βίωσε εμπειρίες ζωή όταν μαζί με τον σύζυγό της έγιναν ανάδοχοι γονείς σε ένα πολύ ξεχωριστό πρόγραμμα των Κοινωνικών Υπηρεσιών, την “Αναδοχή με Ομάδα Εφήβων”. Στόχος ήταν η φροντίδα και η προσφορά αγάπης, αποδοχής και ασφάλειας σε παιδιά τα οποία είχαν ανάγκη. Για περίοδο 11 χρόνων μαζί με τον σύζυγό της μοιράστηκαν την ζωή τους με 12 έφηβους. Σταθμός ήταν η ίδρυση του Συνδέσμου Ανάδοχης Οικογένειας Φωλιά Αγάπης που έχει ως κύριο στόχο την προβολή του θεσμού της αναδοχής και την εξεύρεση ανάδοχων οικογενειών για παιδιά τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022: Σήμερα η Φωλιά Αγάπης σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας λειτουργεί προγράμματα για την προστασία παιδιών και εφήβων παρέχοντας υποστήριξη στις ανάδοχες οικογένειες.

Διάβασε ακόμη – Βραβεία Madame Figaro: Οι υποψήφιες στην κατηγορία “Ηθοποιός της Χρονιάς”

ΚΑΚΙΑ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗ


WHO IS WHO: Με σπουδές στο HND in Business Studies, εργάστηκε στην Τράπεζα Κύπρου για 34 χρόνια. Η φιλανθρωπική της δράση ξεκίνησε από την οργάνωση των εθελοντών της Τράπεζας Κύπρου στον οδικό έρανο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου στην επαρχία Λεμεσού και του καθιερωμένου πανηγυριού στη Λεμεσό, ενώ διαχρονικά συμμετείχε στον οδικό έρανο TELETHON. Το 1996 εξελέγη στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Φίλων του Ιδρύματος Θεοτόκος και τα τελευταία 15 χρόνια είναι πρόεδρός του. Το ίδρυμα παρέχει υπηρεσίες ειδικής εκπαίδευσης σε ενήλικες προσφέροντας 24ωρη φροντίδα με προγράμματα όπως φυσιοθεραπεία, μουσικοθεραπεία, εργαστήριο τέχνης και ψυχολογική στήριξη σε αυτούς και τις οικογένειές τους. Η ίδια είναι επίσης μέλος σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς όπως ο Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου, ο Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, ο Σύνδεσμος Φίλων Αγ. Στεφάνου και η Αγία Σκέπη. Διοργάνωσε επίσης διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για τον ΠΑΣΥΚΑΦ και το Καραϊσκάκειο. Από τις σημαντικότερες στιγμές της ήταν τα εγκαίνια του σπιτιού στην κοινότητα το 2000, ένα έργο του Συνδέσμου Φίλων του Ιδρύματος Θεοτόκος, και το 2019 τα 50χρονα του Ιδρύματος Θεοτόκος, που συνέπεσαν με τα 30χρονα του Συνδέσμου.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022: Παραμένει πρόεδρος στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Φίλων του Ιδρύματος Θεοτόκος και συνεχίζει τις προσπάθειές της για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος και την προσφορά στον συνάνθρωπο.

Διάβασε ακόμη – Βραβεία Madame Figaro: Οι υποψήφιες στην κατηγορία “Dove Αθλήτρια της Χρονιάς”

ΜΥΡΙΑ ΣΤΑΥΡΑΚΗ


WHO IS WHO: Γεννήθηκε το 1959 στη Λεμεσό. Σπούδασε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο στην Αθήνα και εργάστηκε για 17 χρόνια στην Τράπεζα Κύπρου. Το 2007 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και έτσι βιώνει το εύρος της προσφοράς του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου προς τους καρκινοπαθείς. Έτσι αποφασίζει να προσφέρει ενεργά στον Σύνδεσμο, εντάσσεται στις ομάδες εθελοντών και το 2008 γίνεται μέλος του Δ.Σ. Ακολούθως, εισηγείται τον καταρτισμό ειδικής επιτροπής, με κύριο στόχο την ενίσχυση οικονομικών πόρων του Συνδέσμου και κατ’ επέκταση την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του. Έτσι δημιουργείται το 2009 το “Fundraising Committee”. Πρώτη αποστολή η ανακαίνιση του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας “Αροδαφνούσα” και η δημιουργία 15 μονόκλινων δωματίων. Τα μέλη του “Fundraising Committee” επικεντρώθηκαν στην ιδέα της “υιοθέτησης” δωματίων από χορηγούς. Το 2012 η “Αροδαφνούσα” αλλάζει για πρώτη φορά πρόσωπο. Παράλληλα, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να ενημερωθεί η Κυπριακή Κοινωνία για την αναγκαιότητα οι ασθενείς με εμπειρία καρκίνου να λαμβάνουν υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας από επαγγελματίες υγείας, από την ημέρα της διάγνωσης μέχρι και την αποκατάστασή τους.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022: Από το 2009 μέχρι και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου συνεχίζοντας το σημαντικό έργο προσφοράς απέναντι στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο.

Διάβασε ακόμη – Βραβεία Madame Figaro: Οι υποψήφιες στην κατηγορία “Δημιουργός της Χρονιάς”

Η ψηφοφορία έχει ήδη αρχίσει και θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιουλίου 2022. To κοινό έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στην ψηφοφορία και να αναδείξει τις Γυναίκες της Χρονιάς 2022 μέσω τηλεφώνου, με SMS και διαδικτυακά στο https://awards.mfportal.primetel.cloud/

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ: Η ESTÉE LAUDER
ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ: TΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ: DOVE
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ: ECOMMBX
ΧΟΡΗΓΟΙ: BEAUTYLINE, AUDI, KERASTASE
ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ INTERCOLLEGE

Διάβασε ακόμη