Βραβεία Madame Figaro: Οι υποψήφιες στην κατηγορία “Ecommbx Επαγγελματίας/Επιχειρηματίας”

Οι γυναίκες που ξεχώρισαν.

Τα βραβεία που παρουσιάζει η Estee Lauder και έχουν στόχο την ανάδειξη και την επιβράβευση των Κυπρίων γυναικών.

Πιο κάτω οι γυναίκες που ξεχώρισαν στην κατηγορία “Ecommbx Επαγγελματίας/Επιχειρημάτιας”:

ΑΝΝΑ ΒΟΥΡΓΟΣ

WHO IS WHO: Γενική Διευθύντρια | ΑPHENTRICA MARINE INSURANCE BROKERS. Κάτοχος μεταπτυχιακού στα Ναυτιλιακά, με ειδίκευση στους τομείς των ναυτασφαλίσεων και θαλάσσιων κινδύνων. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1987 στους Lloyd’s του Λονδίνου ως ασφαλειομεσίτης για δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο. Το 1994 συν-ίδρυσε την Aphentrica Marine Insurance Brokers, όπου είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος και υπεύθυνη για την ανάπτυξη και εξυπηρέτηση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (KNE) από το 2015, όπου επίσης προεδρεύει της Επιτροπής Ναυτασφαλίσεων. Με αυτή την ιδιότητα, εκπροσωπεί το ΚΝΕ στην Επιτροπή Nαυτασφαλίσεων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS). Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Cyprus Marine Club. Διετέλεσε πρόεδρος της WISTA Κύπρου για 5 χρόνια μέχρι το 2022 και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Τμήματος Θαλάσσιων Μεταφορών και Εμπορίου του Πανεπιστημίου Frederick. Είναι ομιλήτρια σε πολλά ναυτιλιακά και πανεπιστημιακά συνέδρια. Το 2022, της έχει απονεμηθεί το τιμητικό βραβείο από το YoungShip Cyprus για την προσφορά της στον οργανισμό και στους νέους στον τομέα της ναυτιλίας. Παράλληλα τα τελευταία 10 χρόνια δραστηριοποιείται και συνεισφέρει σε καλλιτεχνικά δρώμενα φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Το 2023, η εταιρεία της επεκτάθηκε στην Ελλάδα και ίδρυσε την Aphentrica Marine Insurance Brokers Hellas. Επίσης επανεκλέγει για 5η συνεχή θητεία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητήριου και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κατατάσσεται από το έγκυρο AllAboutShipping.co.uk ανάμεσα στις Top 100 Women In Shipping παγκοσμίως. Ακόμα, ανάλαβε την συν διοργάνωση και προεδρία του 1ου CSN Cyprus Marine Insurance Conference και 1ου CSN Greece Marine Insurance Conference. Σε προσωπικό επίπεδο, παρουσίασε τη καλλιτεχνική έκθεση “Talking Mirrors”, όπου όλα τα έσοδα διατέθηκαν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Θεοτόκος.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΙΧΑΗΛ

WHO IS WHO: Γενική Διευθύντρια | IBM Κύπρου. Κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού στο κλάδο της πληροφορικής και διδακτορικού στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (University of London). Ήταν η πρώτη ερευνητική συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου Κύπρου από την ίδρυσή του, όπου ασχολήθηκε με έρευνα και διδασκαλία και συνεισέφερε στην αρχή της λειτουργίας του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου. Ξεκίνησε την καριέρα της στο διεθνή αμερικανικό κολοσσό Πληροφορικής ΙΒΜ από την Ελλάδα και το 2021 συνέχισε τη συνεργασία της στη Κύπρο σε ηγετικές θέσεις στο τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών. Το 2021 αναλαμβάνει ως η γενική διευθύντρια του γραφείου της ΙΒΜ στην Κύπρο, όπου είναι και η πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση μέσα από την πορεία 60 χρόνων της ΙΒΜ στην Κύπρο. Στο επαγγελματικό της ταξίδι στην ΙΒΜ, έχει διακριθεί με πολλαπλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, όπως το “Blue Talents” και το “Best of IBM Award”. Μέσα από αυτό το ταξίδι έχει συμβάλει ενεργά στο μετασχηματισμό και τη ψηφιοποίηση σημαντικών τομέων της οικονομίας, όπως οι Υγείας και Τραπεζικός.

Μέσα από την επαγγελματική της σταδιοδρομία, έχει αποκτήσει την επαγγελματική πιστοποίηση Διαχείρισης Έργων (Project Management) και αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του Project Management Institute (PMI) Κύπρου. Διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής (CITEA) και ήταν η πρώτη γυναίκα μέλος στα χρονικά του συνδέσμου. Έχει βραβευθεί από τον CITEA με το βραβείο «Women in Tech» 2024. Υπηρετεί ως μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (AmCham), της Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (OEB) και του KEBE, αντιπροσωπεύοντας την ΙΒΜ. Είναι μέλος του διεθνούς Women’s Industry Network (WIN) και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών (BPW Cyprus). Συμβάλει ενεργά στην προώθηση και υποστήριξη των γυναικών στον τομέα της Τεχνολογίας, μέσα από την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την επαγγελματική καθοδήγηση (professional coaching). Έχει συνεισφέρει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Fairness in Teaching (FIT)” για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε ηγετικές θέσεις, ειδικότερα στην περιοχή των STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ

WHO IS WHO: Επιχειρησιακή διευθύντρια Δεδομένων και Τεχνητής Νοημοσύνης, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εταιρικού Κινδύνου | Deloitte. Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Τεχνητή Νοημοσύνη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ηνωμένου Βασιλείου, σήμερα κατέχει τη θέση της Επιχειρησιακή Διευθύντρια στις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εταιρικού Κινδύνου στη Deloitte, όπου ηγείται των υπηρεσιών Δεδομένων και Τεχνητής Νοημοσύνης. Στο συμβουλευτικό της ρόλο, υποστηρίζει οργανισμούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην ανάπτυξη στρατηγικών για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και ηγείται τεχνικών ομάδων για την ανάπτυξη εργαλείων που αξιοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη για την υποστήριξη λήψης αποφάσεων σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρησιακών τομέων. Προηγουμένως, εργάστηκε για πάνω από 10 χρόνια ως Ακαδημαϊκός και Σύμβουλος Τεχνητής Νοημοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια στην Κύπρο, εργαζόμενη κυρίως στην ανάπτυξη και υιοθέτηση λύσεων που βασίζονται σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για τη διαχείριση χρόνιων ασθενειών. Ως εμπειρογνώμονας, έχει συνεργαστεί εκτενώς με φορείς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παραδίδοντας με επιτυχία μελέτες και έργα στρατηγικής ή ανάπτυξης πολιτικών που αφορούν την υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης όπως και τη διαχείριση του ρίσκου της. Συγχρόνως, έχει εργαστεί εκτενώς σε συμβουλευτικό ρόλο με θεσμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ηγούμενη έργων γύρω από την ανάπτυξη πολιτικών για την Ευρωπαϊκή Ένωση που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα με οργανισμούς όπως HaDEA, ACER, DG CONNECT, EFSA, DG SANTE και DG FISMA.

Πέρα από τον επαγγελματικό της ρόλο, έχει υπηρετήσει ως μέλος της Παράλληλης Βουλής στην Έρευνα, Καινοτομία και Ψηφιακή Πολιτική και είναι συν-ιδρύτρια του κυπριακού παραρτήματος του διεθνούς οργανισμού Women in Machine Learning and Data Science (WiMLDS). Τακτικά δρα ως εκπαιδεύτρια σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και ενίσχυσης των γυναικών στην τεχνολογία και συμμετέχει σε συναφή συνέδρια – 12th NextGen Payments & RegTech Forum 2022, 8th International Funds Summit 2022. Λαμβάνει ενεργό ρόλο ως μέντορας για νεοφυείς επιχειρήσεις και νέους επιχειρηματίες, όπως στο AIPFE Κύπρου-Γυναίκες της Ευρώπης και στο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ARIS που ιδρύθηκε σε συνεργασία με την Deloitte, με αποκλειστικό σκοπό να προσφέρει στις νεοσύστατες επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις κλίμακας τη δομή, την καθοδήγηση και το δίκτυο που απαιτούνται για την ανάπτυξη επιτυχημένων επιχειρηματικών εγχειρημάτων.

ΗΡΑ ΣΑΒΒΙΔΟΥ

WHO IS WHO: Partner | Urban Radicals, London. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Bartlett School of Architecture του UCL και ειδικεύεται σε σύνθετα έργα προσαρμοστικής επαναχρησιμοποίησης και δημόσιους χώρους. Από το 2019, είναι συν ιδρύτρια του αρχιτεκτονικού γραφείου Urban Radicals (UR) με έδρα το Λονδίνο, το οποίο δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ευρώπη, αλλά και στην Κύπρο. Επιμελήθηκε την Εθνική Συμμετοχή του Κυπριακού Περιπτέρου στην 17η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής στη Βενετία 2021. Το γραφείο της αναγνωρίστηκε ως μία από τις καλύτερες νέες αρχιτεκτονικές πρακτικές για το 2021 από το Archdaily και επιλέχτηκε ως ένας από τους έξι Young Architects in Residence στο Architecture Foundation London για το 2021-22. Το στούντιο έχει εργαστεί για αξιόλογους πελάτες, στους οποίους περιλαμβάνονται ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου και το Υπουργείο Πολιτισμού, η City of London Corporation, η Cheapside Business Alliance, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο, το Exhibition Road Culture Group – Discover South Kensington Festival, το Goethe-Institut London, η Μπιενάλε της Βενετίας, το Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής του Λονδίνου, το New London Architecture, το Royal Borough of Kensington and Chelsea, το Royal Docks – London Borough of Newham και η Poliform.

Το 2023, το UR έλαβε επιχορήγηση για έρευνα υλικών από τους μηχανικούς του Ομίλου AKTII/ Tyrens Group για την ανάπτυξη ενός τούβλου με μηδενικό καθαρό άνθρακα, κατάλληλο για κατασκευές, το οποίο παρουσιάστηκε σε μορφή περίπτερου στη διετή έκθεση ECC 2023 στο Giardini della Marinaressa στη Βενετία, και διεξάγεται παράλληλα με την 18η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας. Το έργο εκτίθεται επί του παρόντος στην έκθεση του London Design Museum: How To Build A Low-Carbon Home, και έχει συμπεριληφθεί στη μακρά λίστα για το βραβείο βιωσιμότητας Dezeen. Επί του παρόντος, το UR συνεργάζεται με την Coty of London Corporation για την υλοποίηση ενός σχεδίου ανάπλασης του δημόσιου χώρου για το Square Mile στο πλαίσιο του London Festival of Architecture 2024. Παράλληλα με την επαγγελματική της δράση, διδάσκει αρχιτεκτονικό σχεδιασμό στο Πανεπιστήμιο του Westminster.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ

WHO IS WHO: Εκτελεστική Αντιπρόεδρος | Energame. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Πανεπιστήμιο Surrey του Ηνωμένου Βασιλείου και έγκριτο μέλος του Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD). Με περισσότερες από δύο δεκαετίες πλούσιας εμπειρίας με τοπικές και διεθνείς εταιρείες, η κ. Χατζηαντωνίου είναι ειδική στη διαμόρφωση και υλοποίηση στρατηγικών ανθρώπινου δυναμικού, στην έναρξη λειτουργιών HR κατά τις φάσεις εκκίνησης και στη διαχείριση των πτυχών HR σε μεγάλης κλίμακας αναδιοργανώσεις. Ως ένθερμη υποστηρίκτρια της προώθησης υγειούς εταιρικής κουλτούρας, η Μαριάννα είναι αφοσιωμένη στην καταπολέμηση των διακρίσεων στον χώρο εργασίας και στην προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών, εφαρμόζοντας ολοκληρωμένες πολιτικές πολυμορφίας, ισότητας και ένταξης. Ηγετική φυσιογνωμία στο χώρο της, προωθεί την επόμενη γενιά ηγετών μέσω της καθοδήγησης, της υποστήριξης και της ενδυνάμωσης, εγκαινιάζοντας προγράμματα υποτροφιών για άριστους φοιτητές σε συνεργασία με πανεπιστήμια. Επίσης διαπρέπει με τις κοινωνικές της πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της εθελοντικής βοήθειας για τη μετεγκατάσταση εργαζομένων και την υποστήριξη οικογενειών που επλήγησαν από κρίσεις, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία. Είναι ενεργό μέλος της BPW Cyprus και διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια από την ΑνΑΔ, ενώ διετέλεσε Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του CSR Cyprus από το 2020 έως το 2023. Παράλληλα, είναι μέλος του Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού Λεμεσού και υποστηρίζει τον σύνδεσμο “Ένα Όνειρο Μία Ευχή”.

Ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα στην επαγγελματική της πορεία ήταν ο διορισμός της ως Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Energame, μιας εταιρείας διαχείρισης που παρέχει συμβουλευτικές και διαχειριστικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα του iGaming. Η ίδρυση του Ομίλου PERHA από τη Μαριάννα, με στόχο την ενίσχυση της αφοσίωσης των εργαζομένων και την επίτευξη υψηλών αποτελεσμάτων, είναι χαρακτηριστικό της αφοσίωσής της στην καινοτομία και την ανάπτυξη. Υπό την ηγεσία της, ο Όμιλος PERHA επεκτάθηκε στο Ντουμπάι τον Ιούνιο του 2023, με άδεια παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η εξαιρετική ηγεσία της στον τομέα του HR αναγνωρίστηκε το 2023 στα διεθνή βραβεία The Leadership Awards στο Λονδίνο. Επιπλέον, μέσω των συμβουλευτικών της υπηρεσιών, οι συνεργάτες της έχουν λάβει πολλές διακρίσεις, όπως το Global Award for Excellence in Workplace Wellbeing, το Europe’s Best Workplaces 2022 και το We Invest in People, Platinum Accreditation.

Η ψηφοφορία έχει ήδη αρχίσει και θα ολοκληρωθεί στις 19 Ιουλίου 2024.

Οι τρόποι ψηφοφορίας είναι τρεις: μέσω τηλεφώνου, SMS και διαδικτυακά στο https://awards.madamefigaro.cy/ και απόλυτοι κριτές καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας είστε εσείς.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ: ESTÉE LAUDER

ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ: TΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ: DOVE

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ: ECOMMBX

ΧΟΡΗΓΟΣ FASHION & JEWELLERY DESIGNER: ANSWEAR

ΧΟΡΗΓΟΙ: LEXUS CYPRUS, BEAUTYLINE, KERASTASE, WHISPERRING ANGEL, SPLENDID EVENTS

ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ INTERCOLLEGE

OFFICIAL TICKETING PARTNER: SoldOut Tickets

Διάβασε ακόμη