Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Βραβεία Madame Figaro: Οι υποψήφιες στην κατηγορία “Ecommbx Επαγγελματίας/Επιχειρημάτιας”

Οι γυναίκες που ξεχώρισαν.

Τα βραβεία που παρουσιάζει η Estee Lauder και έχουν στόχο την ανάδειξη και την επιβράβευση των Κυπρίων γυναικών.

Πιο κάτω οι γυναίκες που ξεχώρισαν στην κατηγορία “Ecommbx Επαγγελματίας/Επιχειρημάτιας”:

ΑΝΝΑ ΠΙΤΤΑΛΗ


WHO IS WHO: Κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Leicester, μεταπτυχιακού στην Ναυτιλιακή Διοίκηση και Πλοιοδιαχείριση από το CIIM και μέλος του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Ναυλομεσιτών. Το 2007 εντάχθηκε στην Intergaz Ltd και υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις του Οργανισμού. Διορίστηκε Εμπορική Διευθύντρια, επικεφαλής στο τμήμα ναυλώσεων το 2012, αναλαμβάνοντας τις ναυτιλιακές δραστηριότητες του Ομίλου Jomaro (Όμιλος των εταιρειών Intergaz). Το 2013 ανέλαβε την εμπορία υγραερίου για την προμήθειά του στην Κύπρο, το εμπόριο υγραερίου στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και της Ανατολικής Μεσογείου και ασχολείται με τις αγοραπωλησίες πλοίων του ομίλου Jomaro. Από το 2019 συμμετέχει στα Δ.Σ. των Intergaz Energy Solutions, Sea Partners Navigation, της Επιτροπής Μελών του Διεθνούς Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Ναυλομεσιτών, είναι μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου της WISTA International, πρώην μέλος του Δ.Σ. της WISTA Κύπρου, μέλος σε επιτροπές του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και μέλος της AIPFE-Women of Europe Cyprus. Το 2020 απέσπασε το βραβείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας “Γε’ νέο Επιχειρείν”, Disruptor Under 40 που απονέμεται από το ΚΕΒΕ.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022: Είναι Εμπορική Διευθύντρια στην Intergaz Chartering Ltd, επικεφαλής για θέματα ναυτιλίας και εμπορίου του Ομίλου Jomaro που ειδικεύεται στην εμπορία υγραερίου και στις ναυλώσεις υγραεριοφόρων πλοίων.

Διάβασε ακόμη – Βραβεία Madame Figaro: Οι υποψήφιες στην κατηγορία “ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά”

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΦΙΤΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ


WHO IS WHO: Απόφοιτος οικονομικών από το πανεμιστήμιο East Anglia της Μεγάλης Βρετανίας και πιστοποιημένο μέλος της Ένωσης Ορκωτών Λογιστών του Ηνωμένου Βασιλείου (FCCA). Από το 1993 μέχρι και το 2000, εργάστηκε στην PwC (Coopers & Lybrand) ως ελέγκτρια. Το 2001 ανέλαβε επικεφαλής του γραφείου στην Κύπρου της ελβετικής τράπεζας UBS στο Λουξεμβούργο. Το 2014 ανέλαβε τη θέση της Οικονομικής Διευθύντριας της τράπεζας UBS στο Λουξεμβούργο και παράλληλα έγινε η περιφερειακή οικονομική διευθύντρια της UBS για την περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Η ίδια αναφέρει πως έχει κτίσει την ζωή και την καριέρα της πάνω σε μια βάση αρχών που πιστεύει ότι ισχύουν τόσο για την προσωπική όσο και για την επαγγελματική σταδιοδρομία ενός ατόμου, άνδρα ή γυναίκας. Είναι πολύτεκνη μάνα με τέσσερα παιδιά και συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καριέρα με την οικογένειά της.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022: Σήμερα συνεχίζει ως οικονομική διευθύντρια και επιχειρηματικός εταίρος του Wealth Management Europe Market Head, υποστηρίζοντας επιχειρηματικές αποφάσεις, υλοποιήσεις, προγραμματισμό, οικονομική ανάλυση και επιχειρηματική ανάπτυξη. Δίνει αναφορά στον Περιφερειακό Πρόεδρο, υποστηρίζει στρατηγικά έργα και επιχειρηματικές ευκαιρίες στην EMEA ως Υπεύθυνη για τις ομάδες χρηματοδότησης και τα παραδοτέα έργα της Περιφέρειας EMEA, συμπεριλαμβανομένων έργων αλλαγής και καινοτομίας.

Διάβασε ακόμη – Βραβεία Madame Figaro: Οι υποψήφιες στην κατηγορία “Μουσικός της Χρονιάς”

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ


WHO IS WHO: Κάτοχος πτυχίων από το Εθνικό και Καποδιστριακό Αθηνών, το Copenhagen Business School και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Είναι joint CEO του Ομίλου TOTOTHEO MARITIME, παγκόσμιου παρόχου δορυφορικών, ψηφιακών και τεχνικών υπηρεσιών με ειδίκευση στο τομέα της ναυτιλίας και Πρόεδρος της WISTA International από τον Οκτώβριο του 2017. Είχε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της WISTA να λάβει συμβουλευτική θέση στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) το 2018. Έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη παγκόσμια ναυτιλία από την διεθνή ναυτιλιακή έκδοση Lloyd’s List για 5 συνεχόμενα έτη από το 2017. Επίσης, το 2019 έλαβε το βραβείο “International Personality of the Year” στα Lloyd’s List Greek Shipping Awards που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στη Αθήνα. Το 2020 εκλέχθηκε μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών και Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και επικεφαλής της επιτροπής του Συνδέσμου στον τομέα ναυτιλιακών.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022: Είναι μέλος σε διάφορα διοικητικά συμβούλια όπως του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό επιμελητήριο Λεμεσού. Από τον Αύγουστο του 2021 είναι η Πρόεδρος της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Διάβασε ακόμη – Βραβεία Madame Figaro: Οι υποψήφιες στην κατηγορία “Επιστήμονας/Ακαδημαϊκός της Χρονιάς”

ΙΩΑΝΝΑ ΦΙΑΚΚΟΥ


WHO IS WHO: Απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2015 είναι η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων. Με την ανάληψη των καθηκόντων της, έθεσε ως προτεραιότητα την προαγωγή των βέλτιστων πρακτικών του τομέα, τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Υπό την καθοδήγηση της υιοθετήθηκαν αυστηρές προϋποθέσεις αδειοδότησης και εποπτείας, καθώς το 2016, προχώρησε με τάχιστους ρυθμούς στην αδειοδότηση του διαδικτυακού στοιχήματος με αποτέλεσμα την αύξηση των δημόσιων εσόδων κατά 250% σε διάστημα ενός έτους. Το 2018 έλαβε την πρωτοβουλία να εντάξει την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων στο Φόρουμ των Ρυθμιστικών Αρχών τυχερών παιχνιδιών των Ευρωπαϊκών Κρατών Μελών. Προχώρησε με την αναβάθμιση και αναδιάρθρωση της Αρχής, επενδύοντας σε εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022: Σήμερα η Αρχή αποτελεί τον πρώτο οργανισμό δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα που έχει πιστοποιηθεί με δυο διεθνή πρότυπα καθώς επίσης έχει πιστοποιηθεί με το Great Place to Work. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην κοινωνική επίδραση του τομέα, καθώς εισήγαγε μέτρα για την ασφαλή συμμετοχή στην στοιχηματική δραστηριότητα, ενώ με δική της πρωτοβουλία συστήθηκε για πρώτη φορά στο ευρύτερο κοινό η φιλοσοφία του υπεύθυνου/ασφαλούς παιχνιδιού.

Διάβασε ακόμη – Βραβεία Madame Figaro: Οι υποψήφιες στην κατηγορία “Δημιουργός της Χρονιάς”

ΚΛΕΙΩ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


WHO IS WHO: Σπούδασε παράλληλα χορό και λογιστική στο Λονδίνο, έγινε Certified Chartered Accountant ενώ στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στα φορολογικά. Εργάστηκε για μερικά χρόνια στο Λονδίνο και επέστρεψε στην Κύπρο για να εργοδοτηθεί από την PwC. Δέκα χρόνια αργότερα έγινε η πρώτη γυναίκα συνέταιρος της εταιρείας. Έχοντας διανύσει 30 χρόνια φορολογικής τεχνογνωσίας, το 2017 εντάχθηκε στο τμήμα εξυπηρέτησης διεθνών πελατών, που ασχολείται με την διαχείριση ξένων εταιρειών. Ταυτόχρονα ηγείται της Εταιρικής Υπευθυνότητας της PwC καθώς και των υπηρεσιών στον τομέα της Ναυτιλίας. Είναι η Chief Inclusion & Diversity Officer του οργανισμού, ένας ρόλος αλλά μια αποστολή για επιτάχυνση της αλλαγής, με ιδιαίτερη έμφαση στην στήριξη και στην προώθηση του γυναικείου ταλέντου εντός και εκτός του οργανισμού.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022: Σήμερα, συμβάλει ενεργά στην δημιουργία ενός όλο και καλύτερου εργασιακού χώρου που όχι μόνο σέβεται αλλά επιδιώκει την διαφορετικότητα μιας εταιρικής κουλτούρας που ενθαρρύνει την αυθεντικότητα, εξαλείφει όσο είναι δυνατό τα στερεότυπα και τις ασυνείδητες προκαταλήψεις, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει τους ανθρώπους έτσι ώστε όλοι να έχουν ίσες επαγγελματικές ευκαιρίες. Σε ένα τέτοιο χώρο, οι γυναίκες και οι μειονότητες δεν θα χρειάζεται να κάνουν τις υπέρ προσπάθειες που έκανε εκείνη για να καταφέρουν να ανελιχθούν.

Η ψηφοφορία έχει ήδη αρχίσει και θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιουλίου 2022. To κοινό έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στην ψηφοφορία και να αναδείξει τις Γυναίκες της Χρονιάς 2022 μέσω τηλεφώνου, με SMS και διαδικτυακά στο https://awards.mfportal.primetel.cloud/

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ: Η ESTÉE LAUDER
ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ: TΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ: DOVE
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ: ECOMMBX
ΧΟΡΗΓΟΙ: BEAUTYLINE, AUDI, KERASTASE

Διάβασε ακόμη