Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Βλεφαροπλαστική: Τι μπορείς να κάνεις για να υποχωρήσουν γρήγορα τα οιδήματα και οι μώλωπες

Η Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός σου δίνει όλες τις συμβουλές σε ότι αφορά τη βλεφαροπλαστική.

Τι μπορείς να κάνεις προκειμένου να υποχωρήσουν γρήγορα τα οιδήματα και οι εκχυμώσεις μετά από επέμβαση βλεφαροπλαστικής;

Αμέσως μετά την επέμβαση ο πλαστικός χειρουργός τοποθετεί παγοκύστες στην περιοχή, οι οποίες βοηθούν να περιοριστεί το οίδημα. Συστήνεται στον ασθενή να τοποθετήσει παγοκύστες για μια ακόμα ώρα αφότου έχει φτάσει στο σπίτι.

Προσοχή, οι παγοκύστες να μην τοποθετούνται κατευθείαν πάνω στο δέρμα αλλά να τυλίγονται σε ένα πανί.

Διάβασε ακόμη – Τι είναι η βραχιονοπλαστική, η πλαστικός χειρούργος απαντά

Την ημέρα της επέμβασης ο ασθενής χρειάζεται να παραμείνει ήσυχος και χαλαρός, ξαπλωμένος ή καθισμένος στον καναπέ, αλλά ποτέ σε τελείως καθιστή θέση.

Επίσης, είναι απαραίτητο να αποφεύγεται το σήκωμα βάρους και οποιοδήποτε είδος σωματικής δραστηριότητας. Ακόμη το σκύψιμο μπορεί να επιδεινώσει τα οιδήματα και τα αιματώματα.

Διάβασε ακόμη – Είναι αλήθεια ότι η πλαστική χειρουργική δεν αφήνει ουλές;

Οι πολλές ώρες ορθοστασίας, έχουν ως αποτελέσματα τα οιδήματα και οι εκχυμώσεις να κατέβουν και στο κάτω βλέφαρο γι’ αυτό και δεν προκαλεί εντύπωση αν έχει χειρουργηθεί μόνο το πάνω βλέφαρο να παρουσιάσει οίδημα και το κάτω.

Ακολουθώντας τα πιο πάνω σημεία ο ασθενής θα είναι σε θέση να επιστρέψει την καθημερινότητά του άμεσα, συνήθως 3-4 μέρες μετά την επέμβαση.

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.comInstagramdr.koulermou_plasticsurgeon, Facebook: dr.koulermou_plasticsurgeon, τηλ. 99657810. 

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη