Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Vivienne Westwood: “Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών η θρυλική σχεδιάστρια

Η επίσημη ανακοίνωση.

Της Γεωργίας Γεωργίου

Ο κόσμος της μόδας από χθες, 29 Δεκεμβρίου είναι φτωχότερος καθώς απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών η Βρετανίδα σχεδιάστρια και ακτιβίστρια, Dame Vivienne Westwoood σκορπώντας απέραντη θλίψη στην οικογένεια, τους συνεργάτες αλλά και τους θαυμαστές της. 

H “γιαγιά του punk“, όπως ήταν γνωστή για το new wave και punk στιλ της που υιοθέτησε στα σχέδιά της τη δεκαετία του ’70 πέθανε, όπως αναφέρει ανακοίνωση στο Instagram “γαλήνια και περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της” στο σπίτι της στο Clapham του Νότιου Λονδίνου.

Διάβασε ακόμη – Vivienne Westwood: Οι πιο iconic συλλογές της με αφορμή τα γενέθλια της

“Η Vivienne Westwood πέθανε σήμερα, γαλήνια και περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, στο Clapham, στο Νότιο Λονδίνο.

Η Vivienne συνέχισε να κάνει τα πράγματα που αγαπούσε, μέχρι την τελευταία στιγμή, σχεδιάζοντας, δουλεύοντας πάνω στην τέχνη της, γράφοντας το βιβλίο της και αλλάζοντας τον κόσμο προς το καλύτερο. Έζησε μια καταπληκτική ζωή. Η καινοτομία και ο αντίκτυπός της τα τελευταία 60 χρόνια ήταν τεράστια και θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Η Vivienne θεωρούσε τον εαυτό της Ταοϊστή. Έγραψε, “Πνευματικό σύστημα Τάο. Ποτέ δεν υπήρχε περισσότερη ανάγκη για το Τάο σήμερα. Το Τάο σου δίνει την αίσθηση ότι ανήκεις στον κόσμο και δίνει σκοπό στη ζωή σου. Σου δίνει μια τέτοια αίσθηση ταυτότητας και δύναμης για να ξέρεις ότι ζεις τη ζωή που μπορείς να ζήσεις και ως εκ τούτου θα έπρεπε να ζεις: χρησιμοποιήστε πλήρως τον χαρακτήρα σας και αξιοποιήστε πλήρως τη ζωή σας στη γη”.

Ο κόσμος χρειάζεται ανθρώπους σαν τη Vivienne για να κάνουν μια αλλαγή προς το καλύτερο.

Φωτογραφήθηκε από τον Juergen Teller.

Διάβασε ακόμη