Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Βιώσιμη μόδα: Το Tsemberi Fashion Exhibition έρχεται στις 7 και 8 Μαΐου

Στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου.

Η Fashion Revolution Cyprus και η Royal Commonwealth Society διοργανώνουν την Έκθεση Μόδας Τσεμπέρη στις 7 και 8 Μαΐου. Πρόκειται για την πρώτη έκθεση βιώσιμης μόδας στην Κύπρο, εμπνευσμένη από την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου, η οποία θα παρουσιαστεί στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου.

Μια αποκλειστική έκθεση της ομάδας Tsemberi Fashion Project που παρουσιάζει σχέδια βιώσιμων και μηδενικών αποβλήτων που δημιουργήθηκαν από νέους Κύπριους σχεδιαστές.

Σχεδιαστές μόδας που εκθέτουν: Λέανδρος Φάρλεϋ-Σταμαδιάδης, Mert Özyürekliler, Ειρήνη Παναγή, Diamando Skannavia, Μιχάλης Παντελίδης, Πέτρος Κουρτελλάρης.

About Tsemberi Fashion Project

To Τsemberi είναι ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που ιδρύθηκε στην Κύπρο με θέμα τη βιώσιμη μόδα. Είναι η πρώτη ομάδα στην Κύπρο η οποία ασχολείται με τη προώθηση της βιώσιμης μόδας και της Κυπριακής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ως ομάδα ασπάζονται την ιδέα πως η πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου προέρχεται και ανήκει σε όλες τις κοινότητες οι οποίες κατοικούν στο νησί μας ή σε αυτούς που οι ρίζες τους σχετίζονται με το νησί μας και γι’αυτό το λόγο αποτελούν μια ποικιλόμορφη ομάδα.

Η ομάδα αποτελείται από νέους Κύπριους σχεδιαστές μόδας από όλη την Κύπρο που έχουν αποδεχτεί την πρόκληση #tsemberi με την οποία καλούνται να δημιουργήσουν νέα βιώσιμα και zero waste designs εμπνευσμένα από την κυπριακή πολιτιστική κληρονομιά.

Το πρόγραμμα χαίρει ήδη την στήριξη των Royal Commonwealth Society , Fashion Revolution Cyprus, British High Commission in Cyprus, Stelios Foundation, Circular Economy Alliance, Commonwealth Fashion Council, Cyprus Inno του Πανεπιστήμιου Κύπρου, Frederick University και του Κέντρου Τεχνών της Λευκωσίας (NiMAC).

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Ιnfo: Instagram: @tsemberi, [email protected]

Διάβασε ακόμη