Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Βασίλισσα Camilla: Η κίνηση που φανερώνει ότι θέλει να μοιάσει στην βασίλισσα Ελισάβετ

“Στέκεται στο πλευρό του 95% των Βρετανών“.

Της Χριστίνας Πολυκάρπου

Η βασίλισσα Camilla ακολουθεί τα βήματα της αείμνηστης πεθεράς της, βασίλισσας Ελισάβετ Β’, με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ να επιβεβαιώνουν στην PETA U.K. ότι δεν θα προσθέσει κανένα νέο γούνινο ρούχο στην γκαρνταρόμπα της.

Η PETA λέει για την Camilla: “Είναι μια πραγματική βασίλισσα που στέκεται στο πλευρό του 95% των Βρετανών που επίσης αρνούνται να φορούν γούνα ζώων, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις”, δήλωσε η πρόεδρος της PETA Ingrid Newkirk σε δελτίο Τύπου.

Διάβασε ακόμη – Bασιλιάς Κάρολος: Ο λόγος που ζητά από τον πρίγκιπα Andrew να εγκαταλείψει το σπίτι του

Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων δεν διευκρίνισε αν η βασίλισσα- η οποία στηρίζει τον σύζυγό της εν μέσω της μάχης του για τον καρκίνο – θα συνεχίσει να φοράει παλιές γούνες, αλλά ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα δεν θα προμηθεύεται γούνα για την γκαρνταρόμπα της στο εξής.

Διάβασε ακόμη – Βασιλιάς Κάρολος: Το πρώτο επίσημο πορτρέτο του μετά τη στέψη

Η σύζυγος του βασιλιά Καρόλου Γ’ έχει δεχθεί επιθέσεις επειδή φορούσε γούνινα κομμάτια στο παρελθόν, όπως το vintage καπέλο του Philip Treacy που φόρεσε για μια χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην εκκλησία το 2010, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ φορούσε την ίδια μέρα ένα καπέλο από γούνα αλεπούς.

Η εκλιπούσα μονάρχης φορούσε συχνά γούνα καθ’ όλη τη διάρκεια της βασιλείας της, φορώντας και χνουδωτά καπέλα ζώου. Ωστόσο, η βασίλισσα Ελισάβετ έβαλε ένα τέλος στην πρακτική αυτή το 2019.

Διάβασε ακόμη