Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Βασιλιάς Κάρολος: Το πρώτο επίσημο πορτρέτο του μετά τη στέψη

Η αντίδραση του στα αποκαλυπτήρια.

Της Χριστίνας Πολυκάρπου

Ο βασιλιάς σηματοδότησε ένα ακόμη ορόσημο, καθώς αποκάλυψε την Τρίτη, 14 Μαΐου το πρώτο ολοκληρωμένο επίσημο πορτρέτο του από τη στέψη του.

Ο πίνακας απεικονίζει τον Κάρολο να φορά τη στολή της Ουαλικής Φρουράς, της οποίας έγινε Συνταγματάρχης το 1975 – ένας ρόλος που έκτοτε έχει περάσει στον σημερινό πρίγκιπα της Ουαλίας – τον πρίγκιπα William.

Διάβασε ακόμη – Πρίγκιπας William: Η έκπληξη που επιφυλάσσει στην Kate Middleton

Το πορτραίτο, το οποίο παραγγέλθηκε για πρώτη φορά το 2020 για να γιορτάσει τα 50 χρόνια του Καρόλου ως μέλος του ‘The Drapers’ Company το 2022’, έχει δημιουργηθεί από τον διάσημο καλλιτέχνη Jonathan Yeo.

Ο μονάρχης, συνοδευόταν από τη σύζυγό του, τη βασίλισσα Camilla για τα αποκαλυπτήρια, μαζί με τον καλλιτέχνη, τον Master of The Drapers’ Company, Tom Harris και τον Past Master, William Charnley.

Διάβασε ακόμη – Βασιλιάς Κάρολος: Αποκάλυψε την παρενέργεια που έχει από τη χημειοθεραπεία κατά του καρκίνου

Ο Jonathan, του οποίου τα προηγούμενα θέματα περιλαμβάνουν τον Sir David Attenborough και την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και τον πρίγκιπα Φίλιππο, δήλωσε: “Ήταν προνόμιο και ευχαρίστηση να μου ανατεθεί από την The Drapers’ Company να ζωγραφίσω αυτό το πορτρέτο της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά, το πρώτο που αποκαλύπτεται μετά τη στέψη του”.

Πόση ώρα διήρκεσε το πορτρέτο;

Ο Jonathan Yeo είχε τέσσερις συνεδρίες με τον Βασιλιά, ξεκινώντας όταν η Αυτού Μεγαλειότητα ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας τον Ιούνιο του 2021 στο Highgrove και αργότερα στο Clarence House. Η τελευταία συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2023 στο Clarence House.

Εργάστηκε επίσης με βάση σχέδια και φωτογραφίες που τράβηξε από την Αυτού Μεγαλειότητα, επιτρέποντάς του να εργάζεται πάνω στο πορτρέτο στο στούντιό του στο Λονδίνο μεταξύ των συνεδριών.

Πού θα εκτεθεί;

Το πορτρέτο θα εκτεθεί δημόσια για ένα μήνα στην γκαλερί Philip Mould Gallery στο Λονδίνο, από τις 16 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Φωτογραφία: Instagram/ @theroyalfamily

Διάβασε ακόμη