Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Βασιλιάς Κάρολος: Η περιουσία του είναι μεγαλύτερη από της βασίλισσας Ελισάβετ

Η κατάταξη του πρίγκιπα William στην Rich List.

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει μια προσοδοφόρα θητεία στον βρετανικό θρόνο και αυτό επιβεβαιώνεται μέσα από τη λίστα των ‘The Sunday Times’. O 75χρονος είναι στην 258η θέση με τους πιο πλούσιους του Ηνωμένου Βασιλείου. Η περιουσία του υπολογίζεται ότι φτάνει τα 770 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τους The Sunday Times, ο πλούτος του βασιλιά της Βρετανίας αυξήθηκε κατά 12 εκατομμύρια μέσα σε έναν χρόνο. Έχει επίσης ξεπεράσει την περιουσία της εκλιπούσας μητέρας, βασίλισσας Ελισάβετ. Υπολογιζόταν στα 468 εκατομμύρια δολάρια τους μήνες λίγο πριν από τον θάνατό της, τον Σεπτέμβριο του 2022.

Διάβασε ακόμη – Πρίγκιπας William: Η έκπληξη που επιφυλάσσει στην Kate Middleton

Ο πλούτος του Καρόλου είχε μία πτώση το 1996 μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου του με την πριγκίπισσα Diana. Υπολογίζεται ότι του κόστισε 21 εκατομμύρια δολάρια.

Έγινε πιο συνετός με το ξόδεμα χρημάτων από το δουκάτο μετά την εκμηδένιση του κεφαλαίου” αναφέρει ένας πρώην βασιλικός βοηθός στους The Sunday Times. “Δεν μιλάμε για τεράστια σύνολα -μερικές δεκάδες εκατομμύρια, όχι παραπάνω. Υπήρξαν εικασίες ότι η Camilla έφερε ένα σημαντικό ποσό χρημάτων στη σχέση τους, αλλά αυτό δεν ήταν στην πραγματικότητα σωστό”.

Διάβασε ακόμη – Βασίλισσα Camilla: Αυτός είναι ο ονειρεμένος προορισμός που δεν θα μπορέσει ποτέ να βρεθεί

Τα έσοδα του Καρόλου επανήλθαν με κέρδη από τα προσωπικά του ακίνητα, το Δουκάτο της Κορνουάλης, το οποίο “παρέχει ένα ετήσιο εισόδημα 21 εκατομμυρίων λιρών τα οποία ο ίδιος τα χρησιμοποιεί για να στηρίξει τον εαυτό του, τα παιδιά του και τις οικογένειές τους”.

Τα περιουσιακά στοιχεία του βασιλιά Καρόλου

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει επίσης μια σειρά από περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των Highgrove στο Γκλοστερσάιρ, κάστρο Balmoral στη Σκωτία και Sandringham στο Νόρφολκ. Το τελευταία υπολογίζεται ότι αξίζει παραπάνω από 360 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Βρετανός μονάρχης εισπράττει και από το Sovereign Grant. Ρυθμίστηκε το 2012 και δίνει στη βασιλική οικογένεια από τη βρετανική κυβέρνηση για να την ενισχύσει στα επίσημα καθήκοντά της και να συντηρήσει τις βασιλικές κατοικίες όπως είναι το Buckingham.

Η κατάταξη του πρίγκιπα William στην Rich List

Ο διάδοχος του θρόνου φέρεται να κερδίζει πολλά χρήματα και εύκολα. Το CelebrityNetWorth υπολογίζει ότι η περιουσία του πρίγκιπα της Ουαλίας φτάνει τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

H Daily Express υποστηρίζει ότι η περιουσία του μπορεί να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο μόλις κληρονομήσει το Δουκάτο της Κορνουάλης από τον πατέρα του.

Πηγή: madamefigaro.gr

Διάβασε ακόμη