Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Βασιλιάς Κάρολος – Camilla Parker: Υποδέχθηκαν στο Παλάτι τον Νίκο και την Άντρη Αναστασιάδη

Το Προεδρικό ζεύγος ταξίδεψε στο Λονδίνο για την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Της Γεωργίας Γεωργίου

Σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρουσία ηγετών και βασιλέων από όλον τον κόσμο ενώ χιλιάδες κόσμος βρίσκεται στους δρόμους όπου θα περάσει η πομπή με το φέρετρο της βασίλισσας.

Ανάμεσα στους πολιτικούς ηγέτες που ταξίδεψαν στο Λονδίνο για την κηδεία της βασίλισσας είναι και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης μαζί με τη σύζυγό του, Άντρη.

Διάβασε ακόμη – Ύστερα από τις αντιδράσεις του κοινού ο πρίγκιπας Harry θα φορέσει τη στρατιωτική του στολή

Το πρωί, ο κ. Αναστασιάδης υπέβαλε τα σέβη του στη σορό της εκλιπούσης που εκτίθετο σε λαϊκό προσκύνημα στο Westminster Hall και υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε  για τους ξένους ηγέτες στο Lancaster House.

Το Προεδρικό ζεύγος ήταν παρών και στη νεκρώσιμη ακολουθία που άρχισε στις 11.00 ενώ μετά από το τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας, οι ηγέτες θα παραστούν σε δεξίωση του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών στο Church House.

Διάβασε ακόμη – Βασιλιάς Κάρολος: Οι εκατοντάδες απολύσεις στο προσωπικό αφού ανέλαβε τον βρετανικό θρόνο

Ο Βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Camilla Parker υποδέχθηκαν εκατοντάδες αρχηγούς κρατών που έφτασαν στα ανάκτορα του Buckingham με λεωφορείο χθες βράδυ.

Ανάμεσα στους ηγέτες που βρέθηκαν στη δεξίωση ήταν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Anthony Albanese, ο Πρόεδρος της Αμερικής Joe Biden με την Jill Biden, ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron αλλά και ο Πρόεδρος της Γερμανίας Walter Steinmeier.

Φωτογραφία: EPA

Διάβασε ακόμη