Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Vaser Shape: Η απόλυτη μη-επεμβατική θεραπεία για απώλεια τοπικού λίπους από την πρώτη συνεδρία

Ο Δερματολόγος Στέλιος Αγγελίδης, αναλύει όλα χρειάζεται να γνωρίζεις για τη θεραπεία προσώπου Vaser Shape η οποία στοχεύει – μεταξύ άλλων – στη μείωση του τοπικού λίπους.

Πώς εφαρμόζεται το Vaser Shape

Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής, κάτι που έχει επιβεβαιωθεί από τα συμπεράσματα χρόνιων κλινικών μελετών, καθώς και από το γεγονός ότι έχει λάβει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Συγκεκριμένα, το Vaser Shape χρησιμοποιεί μια πατενταρισμένη κεφαλή με ειδικής πολλαπλής μεταβλητής συχνότητας υπερήχους, που δρα στοχευμένα στον υπό θεραπεία ιστό, αφήνοντας άθικτες τις γειτονικές περιοχές. Η μεταβλητή πίεση των υπερήχων παράγει μικροφυσαλίδες αέρα μέσα στα λιποκύτταρα, αυξάνοντας έτσι την ενδολιποκυτταρική πίεση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διάσπαση των κυτταρικών μεμβρανών και την επακόλουθη μηχανική λύση των λιποκυττάρων (καταστροφή και όχι συρρίκνωσή τους). Το περιεχόμενο των λιποκυττάρων (κυρίως γλυκερόλη και ελεύθερα λιπαρά οξέα) μεταφέρεται μέσω του αγγειακού και λεμφικού συστήματος, όπου και αποβάλλεται από τα ούρα.

Μία εβδομάδα μετά την κυρίως θεραπεία ακολουθεί λεμφικό μασάζ με υπερήχους (επιπλέον ειδική κεφαλη του μηχανήματος), που βοηθά στην αποβολή των κυτταρικών μεμβρανών και των υπολειμμάτων.

Τα αποτελέσματα

Στο πλαίσιο της θεραπείας γίνεται χρήση ειδικών πρωτοκόλλων που εγγυώνται αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι ανέφικτο με οποιαδήποτε άλλη μη επεμβατική μέθοδο. Έτσι με το Vaser Shape, που διεγείρει τη φυσική διαδικασία του μεταβολισμού των λιπιδίων, η διαφορά είναι θεαματική από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Τι πετυχαίνει το Vaser Shape:

  • Μείωση του τοπικού πάχους.
  • Απώλεια 2-6 πόντων από τα προβληματικά σημεία ανά συνεδρία.
  • Μείωση του αριθμού των λιποκυττάρων (καταστροφή) και όχι απλή συρρίκνωσή τους.
  • Άμεσο και εμφανές αδυνάτισμα.
  • Λιπογλυπτική σώματος/βελτίωση περιγράμματος.
  • Βελτίωση της όψης της κυτταρίτιδας, καθώς και της λεμφικής και φλεβικής κυκλοφορίας.
  • Αύξηση της θερμοκρασίας του συνδετικού ιστού, καταστροφή των λιποκυττάρων/ανακατανομή του λίπους, βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος τοπικά.

Σε ποιους απευθύνεται

To Vaser Shape προσφέρει αποδεδειγμένα δραστική λύση στο πρόβλημα του τοπικού πάχους, που δεν αντιμετωπίζεται μόνο με δίαιτα και άσκηση. Η μέθοδος είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία για άτομα με λεπτή σιλουέτα τα οποία έχουν τοπικό πάχος, αλλά και για άντρες και γυναίκες μεσαίου βάρους ή υπέρβαρους που επιθυμούν να απαλλαγούν από τα αντιαισθητικά αποθέματα λίπους, να βελτιώσουν το περίγραμμα του σώματός τους και κατ’ επέκταση την εικόνα τους.

Πριν από την κυρίως θεραπεία γίνεται διαγνωστικός έλεγχος υπερήχων. Σκοπός είναι η επιλογή του κατάλληλου εξατομικευμένου προγράμματος για την καταπολέμηση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας, καθώς και ο προσδιορισμός του αριθμού των συνεδριών που απαιτούνται ανά περίπτωση.

Για καλύτερα αποτελέσματα καθόλη τη διάρκεια της θεραπείας ο ασθενής πρέπει να πίνει επαρκή ποσότητα νερού καθημερινά και να ακολουθεί ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής και σωματικής άσκησης μέτριας έντασης.

 

Ευχαριστίες στον κο Στέλιο Αγγελίδη, Δερματολόγο, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, https://www.narcissusangelidis.gr/, Instagram: narcissusbysteliosangelidis, Facebook: Narcissus by Stelios Angelidis, Διεύθυνση: Νικοδήμου Μυλωνά 17, Λυκαβητός, Λευκωσία 1071, Κύπρος, Τηλέφωνο: +357 22 653700 / +357 97684686

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη