Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Pretty Woman: Έγινε 31 ετών

Οσα δεν γνώριζες για την ταινία.

Ένας ρόλος που πολλές θα απέρριπταν εκείνη την εποχή και λίγες θα κατάφερναν να τον κάνουν τόσο δικό τους όσο η Julia Roberts. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην ταινία Pretty Woman που κυκλοφόρησε πριν από 31 χρόνια είχε αρχικά προταθεί στη Meg Ryan, στην Karen Allen, στη Molly Ringwald, στη Diane Lane και στη Michelle Pfeiffer. Τελικά ήταν η Roberts -που τότε είχε εμφανιστεί μόνο στο ‘Steel Magnolias’ -που έμεινε στη μνήμη μας ως Pretty Woman και ξεκίνησε μια μεγάλη καριέρα στο Hollywood χάρη στις υποκριτικές της ικανότητες, το χαμόγελό της και…τα πόδια της!

Αρχικά η ταινία δεν προοριζόταν να γίνει ρομαντική κομεντί, όμως τα Walt Disney Studios αποφάσισαν ότι θα είχε περισσότερα έσοδα έτσι. Τελικά συγκέντρωσε πάνω από 460 εκατομμύρια δολάρια κι έγινε ή πιο προσοδοφόρα ταινία των studio της Disney.

Η Julia Roberts τη χρονιά κυκλοφορίας της ταινίας κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ για το Steel Magnolias και την επόμενη χρονιά κέρδισε και το δεύτερο για το Pretty Woman.

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την ταινία

– Οι συντελεστές της ταινίας ήθελαν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Burt Reynolds. Όταν αργότερα ρωτήθηκε γιατί τον απέρριψε είπε χαρακτηριστικά “γιατί ήμουν ηλίθιος”.

– Ο τίτλος αρχικά ήταν διαφορετικός. Η Disney παρουσίασε στον σκηνοθέτη Garry Marshall το σενάριο με τον τίτλο 3000, το ποσό που έπαιρνε η Vivian για μια βραδιά.

– Η σκηνή με το κολιέ δεν ήταν στο σενάριο. Η σκηνή που τελικά έγινε η πιο δημοφιλής της ταινίας με την Roberts να παίρνει το χέρι της βιαστικά από το κουτί γελώντας ήταν εκτός σεναρίου. Ο σκηνοθέτης την είχε μεταφέρει μόνο στον Gere ώστε να ξαφνιάσουν την συμπρωταγωνίστριά του.

– Η ηρωίδα στο αρχικό σενάριο ήταν εθισμένη στην κοκαΐνη.

 

– Ο σερβιτόρος στη σκηνή με τα σαλιγκάρια εμφανίζεται και σε άλλη ταινία. Ο σκηνοθέτης Garry Marshall τον προσέλαβε χρόνια μετά να κάνει την ίδια ακριβώς σκηνή στο The Princess Diaries.

– Η Julia Roberts είχε έναν όρο για να παίξει στην ταινία. Να μην εμφανιστεί γυμνή!

Πηγή: Madame Figaro

Διάβασε ακόμη