Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Το νέο σόλο άλμπουμ του Πολ Μακάρτνεϊ ηχογραφήθηκε στην καραντίνα

Κυκλοφορεί στις 11 Δεκεμβρίου.

Το άλμπουμ θα έχει τίτλο McCartney III, θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο και το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πολ Μακάρτνεϊ. Ο δίσκος θα περιλαμβάνει τραγούδια που δημιούργησε ή ξαναδούλεψε το πρώην μέλος των θρυλικών Beatles κατά τη διάρκεια της καραντίνας που επιβλήθηκε την περασμένη άνοιξη ενάντια στην επιδημία του νέου κορονοϊού.

Το νέο άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει στις 11 Δεκεμβρίου, αποτελεί το τρίτο μέρος μιας τριλογίας, ο πρώτος δίσκος της οποίας -το πρώτο σόλο άλμπουμ του με τίτλο McCartney- είχε βγει πριν από πέντε δεκαετίες. Το McCartney II ακολούθησε δέκα χρόνια αργότερα, το 1980.

Ο πρώην μπασίστας των Beatles εξήγησε, ότι αρχικά δεν σχεδίαζε να βγάλει ένα άλμπουμ το 2020, όμως η καραντίνα του έδωσε την ευκαιρία να ξαναδουλέψει παλιά τραγούδια που δεν είχαν ποτέ κυκλοφορήσει και κατόπιν του γεννήθηκε η επιθυμία να γράψει καινούργια.

«Όλα αυτά τα χρόνια, εργάστηκα σε ορισμένα πράγματα, όμως ορισμένες φορές δεν είχα χρόνο και τα άφηνα μισοτελειωμένα», δήλωσε ο Πολ Μακάρτνεϊ, εξηγώντας ότι αντιθέτως, η καραντίνα που πέρασε «στην φάρμα του μαζί με την οικογένειά του» του έδωσε τη δυνατότητα να εργάζεται καθημερινά στο στούντιό του.

Ο δίσκος McCartney III, τον οποίο ηχογράφησε στο Σάσεξ (νότια Αγγλία), είναι το 18ο σόλο άλμπουμ του Πολ Μακάρτνεϊ, μετά το Egypt Station, που τον εκτόξευσε το 2018 στην κορυφή του Billboard, για πρώτη φορά εδώ και 36 χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφία: EPA

Διάβασε ακόμη