Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Το μυστικό για πιο δυνατά νύχια σε μόλις 1 εβδομάδα

Το TikTok trend για να μην σπάνε εύκολα τα νύχια σου.

Τα λεπτά, αδύναμα νύχια που σπάνε εύκολα είναι πιο συχνό φαινόμενο απ’ όσο νόμιζες. Για την ακρίβεια, απασχολούν μεγάλη μερίδα του πληθυσμού ενώ τα τελευταία δύο χρόνια το ποσοστό των γυναικών που παρατηρούν αδυναμία στα νύχια τους έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Γιατί συμβαίνει αυτό;
Θα εκπλαγείς αν σου πούμε ότι υπάρχει μεγάλη σύνδεση του παραπάνω φαινομένου με την πανδημία, κι αυτό γιατί το συνεχόμενο πλύσιμο των χεριών μας, συνδυαστικά με την ακατάπαυστη χρήση αντισηπτικών και άλλων διαλυμάτων που σκοτώνουν τα μικρόβια, κάνουν την επιδερμίδα πιο ξηρή, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται τα επωνύχια και τα πετσάκια. Και όλες γνωρίζουμε ότι ξηρά επωνύχια = πιο λεπτά νύχια, επιρρεπή στο σπάσιμο.

Διάβασε ακόμη – Άντρεα Κυριάκου: Το nail art που σίγουρα θα κάνουμε το χειμώνα

Φυσικά, υπάρχουν αμέτρητοι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στο να γίνουν τα νύχια μας πιο λεπτά και όχι όσο δυνατά θα θέλαμε, με τη διατροφή και το ημιμόνιμο μανικιούρ/τεχνητά νύχια (ή την αφαίρεσή τους από σένα και όχι από ειδικό) να είναι δύο από τους πιο σημαντικούς λόγους.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ;
Σε αυτό το σημείο έρχεται το TikTok, με ένα trend που έχει γίνει viral τελευταία και υπόσχεται πιο ενυδατωμένη επιδερμίδα αλλά και πετσάκια / βάση νυχιού, με απώτερο στόχο να διατηρούνται δυνατά τα νύχια.

Διάβασε ακόμη – Glazed donut nails: H Κλέλια Γιασεμίδου με το μανικιούρ που έκανε τάση η Hailey Bieber

Αναφερόμαστε στο “slugging mani”, μια παραλλαγή του “face slugging”, που θέλει την εφαρμογή βαζελίνης πάνω από ενυδατικές κρέμες στο δέρμα, έτσι ώστε να σφρασγιστεί η υγρασία των τελευταίων και να εισχωρήσει πιο βαθιά σε αυτό και να απορροφηθεί καλύτερα. Αποτέλεσμα; Πιο λεία, ενυδατωμένη επιδερμίδα, γεμάτη θρέψη. Εννοείται ότι η διαδικασία είναι κοινή για όλες τις περιοχές, τόσο για το πρόσωπο και τα μαλλιά όσο και για τα νύχια με τα αποτελέσματα να εκπλήσσουν όσους τη δοκιμάζουν.

Πώς ακριβώς θα βοηθήσει τα νύχια μου;
Το “slugging manicure” καταφέρνει να διατηρεί πλήρως ενυδατωμένα και απαλά όχι μόνο τα άκρα, αλλά και τα δάχτυλα και τα πετσάκια – που γίνονται πολλές φορές η αιτία να σπάνε τα νύχια μας ή να δημιουργούνται πληγές και σκασμένα σημεία γύρω στα δάχτυλα.

Οι skincare addicts υποστηρίζουν ότι, αν εφαρμόζεις βαζελίνη ή οποιοδήποτε άλλο petrolatum-based προϊόν εντατικά, θα δεις βελτίωση μέχρι και μια βδομάδα μετά.

Πηγή: missbloom.gr

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη