Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Γιατί το Instagram κλείδωσε τον λογαριασμό του Kanye West;

Μάθε τι συνέβη…

Η εταιρεία Meta αποφάσισε την απαγόρευση της εισόδου του ράπερ στην πλατφόρμα εξαιτίας των πρόσφατων αναρτήσεών του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Kanye West κάνει τολμηρές αναρτήσεις στα social media, όμως όπως φάνηκε, το τελευταίο post του ξεπέρασε τα όρια, με αποτέλεσμα η εταιρεία Meta, που βρίσκεται πίσω από το Instagram και το Facebook, να προχωρήσει στο κλείδωμα του λογαριασμού του διάσημου ράπερ και σχεδιαστή.

Διάβασε ακόμη – Kanye West: Η νέα του σύντροφος και η απίστευτη ομοιότητα με την Kim Kardashian

Όλα ξεκίνησαν όταν ο West ανήρτησε μία φωτογραφία του παρουσιαστή του Daily Show, Trevor Noah στη σελίδα του στο Instagram, προσθέτοντας ρατσιστικά σχόλια εναντίον του. Προφανώς, ο ράπερ είχε παρακολουθήσει την τελευταία εκπομπή του Noah, στην οποία αναφέρθηκε στον χωρισμό του West από την Kardashian και την άσχημη τροπή που έχει λάβει το διαζύγιό τους.

Τα σχόλια μίσους από την πλευρά του ιδρυτή του brand Yeezy ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αφού ήρθαν σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική που διατηρεί το Instagram. Έτσι, η εταιρεία προχώρησε στην 24ωρη απαγόρευση του West από την πλατφόρμα της, κατά την οποία ο ίδιος δεν θα μπορεί να αναρτήσει το οτιδήποτε, ούτε να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό του.

Διάβασε ακόμη – Kanye West: Έστειλε ένα φορτηγό γεμάτο τριαντάφυλλα στην Kim Kardashian

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται φανερή η επιθετική συμπεριφορά του ράπερ, αφού πρόσφατα είχε αναρτήσει ένα κλιπ, που ήταν μέρος του νέου του τραγουδιού, στη διάρκεια του οποίου εκτυλισσόταν ο βασανισμός του νυν συντρόφου της Kim Kardashian, Pete Davidson.

Ο West, φυσικά, δεν είναι ο μόνος που έχει λάβει ban από την εταιρεία Meta. Λίγους μήνες νωρίτερα, το Facebook και το Instagram είχε απαγορεύσει για αρκετό καιρό την είσοδο στον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, εξαιτίας των αναρτήσεών του, ενώ το καλοκαίρι το Συμβούλιο της πλατφόρμας του Facebook αποφάσισε την αναστολή των λογαριασμών του για 2 χρόνια μετά από την υποκίνηση που ξεκίνησε για την κατάληψη του Καπιτωλίου.

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφία: EPA

Διάβασε ακόμη