Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Το instagram αλλάζει και ενισχύει την προστασία των χρηστών του

Όλα όσα θέλεις να μάθεις για το account σου.

Νέες αλλαγές έρχονται να ενισχύσουν την ασφάλεια των λογαρισμών μας στην γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του instagram.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας city.com.cy η παραβίαση των instagram λογαριασμών από τρίτους είναι κάτι σύνηθες πλέον, με τους hackers να εισβάλλουν παράνομα σε ιδιωτικούς λογαριασμούς, ανεβάζοντας υλικό ή διαγράφοντας το υφιστάμενο που έχει ανεβάσει ο πραγματικός κάτοχος του.

Σε μία προσπάθεια να προστατεύσει τους χρήστες του, το instagram αποφάσισε να εισάγει ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο δεν θα προστατεύει από την ίδια την παραβίαση των λογαριασμών τους, αλλά θα βοηθά στην καλύτερη διαχείριση όταν αυτός επανέλθει στα χέρια τους.

Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, το “Recently Deleted”, χαρακτηριστικά επιτρέπει στους χρήστες να ανακτούν διαγραμμένες φωτογραφίες, videos, reels, IGTV videos και Stories, έως και 30 μέρες πριν.

Όλα υπό την προϋπόθεση φυσικά, πως ο νόμιμος χρήστης θα λάβει ξανά τον έλεγχο του λογαριασμού του. Μάλιστα για να μπορέσετε να επαναφέρετε ή να διαγράψετε μόνιμα αναρτήσεις από το λογαριασμό σας, το instagram θα πρέπει να επιβεβαιώσει πως είστε ο κάτοχος του λογαριασμού, είτε μέσω SMS είτε μέσω email.

Έτσι, ακόμα κι αν ο hacker βρει ή μαντέψει τον κωδικό σας στο instagram, αν το τηλέφωνό σας και το mail σας παραμείνουν ασφαλή, δε θα μπορέσει να διαγράψει μόνιμα το περιεχόμενό σας. Εξαίρεση αποτελούν τα Stories καθώς θα παραμείνουν στη “recently deleted” σελίδα μόνο για 24 ώρες πριν διαγραφούν εντελώς.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη