Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μύθος ή αλήθεια: Το χειμώνα πρέπει να σκουραίνουμε τα μαλλιά μας;

O hair stylist, Χρίστος Αρτεμίου μας προτρέπει να σπάσουμε τον κανόνα των “εποχιακών μαλλιών”. 

H αλήθεια είναι πως μπορείς να βάψεις τα μαλλιά σου όπως θέλεις, ανεξάρτητα από την εποχή. Πολλοί ισχυρίζονται ότι τώρα που οι κρύοι μήνες έφτασαν, θα πρέπει να πάμε με ένα πιο σκούρο χρώμα στα μαλλιά μας απ’ ότι συνήθως.

Αυτός ο κανόνας όμως, δεν ισχύει ιδιαίτερα – αντιθέτως, ο γνωστός hair stylist, Χρίστος Αρτεμίου, σου προτείνει αυτό το χειμώνα να ανοίξεις το χρώμα στα μαλλιά σου και να προτιμήσεις τα πιο σκούρα χρώματα όταν θα έρθει και πάλι το καλοκαίρι.

Αυτό επειδή το χειμώνα χάνουμε το μαύρισμα μας και ένα σκούρο χρώμα στα μαλλιά μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε ακόμη πιο χλωμές! Επιπλέον, η τάση των χειμερινών ρούχων που τα θέλει πιο σκούρα, απαιτεί ζωηρές και ανοιχτές αποχρώσεις μαλλιών για την τέλεια ισορροπία.

Το καλοκαίρι με τα έντονα χρώματα και το πιο σκούρο δέρμα, τα πολύ ανοιχτά μαλλιά δεν δημιουργούν ένα chic αποτέλεσμα και μια αρμονία, έτσι επιλέγουμε πιο σκούρα χρώματα για να “δέσουμε” το φυσικό μας μαύρισμα και τις ζωντανές, ανοιχτόχρωμες επιλογές ρούχων με ένα γήινο και πιο φυσικό τόνο μαλλιών.

Ποια είναι, όμως, η κατάλληλη απόχρωση για τους δικούς σου χρωματισμούς, και ποια τεχνική σου ταιριάζει καλύτερα; Οι Hair Experts του Artemiou Hair Designs μπορούν να σε βοηθήσουν έτσι ώστε να βρεις το χρώμα που σου ταιριάζει και το οποίο αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα σας.

Κεντρική φωτογραφία: EPA

Φωτογραφίες gallery: Χρίστος Αρτεμίου

Ευχαριστίες στο Χρίστο Αρτεμίου, hair stylist, www.christosartemiou.com, Instagram: christos_artemiou, Facebook: Christos Artemiou Blogspace

Διάβασε ακόμη