Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Tina Turner: Τα αίτια θανάτου της θρυλικής τραγουδίστριας

“Θα ήθελα να με θυμούνται ως τη ‘βασίλισσα του rock ‘n’ roll’”.

Της Χριστίνας Πολυκάρπου

Η Turner άφησε την τελευταία της πνοή την Τετάρτη, 24 Μαϊου σε ηλικία 83 ετών, στο σπίτι της στο Küsnacht κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Σκόρπισε θλίψη στο παγκόσμιο η είδηση αυτή, καθώς ήταν και θα είναι ένας θρύλος για πάντα. Η “βασίλισσα του rock ‘n’ roll” πέθανε από φυσικά αίτια μετά από μακρά, αδιευκρίνιστη ασθένεια και την είδηση αυτή την επιβεβαίωσαν πήγες στην DailyMail.

Διάβασε ακόμη – Tina Turner: “Έφυγε” από τη ζωή η “βασίλισσα του rock ‘n’ roll”

Η Tina ήταν αγωνίστρια αφού στο παρελθόν έδωσε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο ενώ υπέφερε και από υψηλή αρτηριακή πίεση για περισσότερο από 40 χρόνια.

“Μαζί της ο κόσμος χάνει έναν θρύλο και πρότυπο της μουσικής, έγραψαν οι εκπρόσωποί της όταν ανακοίνωσαν την θλιβερή είδηση ​​του θανάτου της.

Το μακρινό 2016 είχε παραδεχτεί πως κάποτε σκέφτηκε να βάλει τέρμα στην ζωή της πριν καν ο σύζυγός της, Erwin Bach της δωρίσει το νεφρό του, αφού είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Στο τέλος ο σύζυγός της, δώρισε τον ένα του νεφρό το 2017.

Τότε ήταν και η στιγμή που αποφάσισε να εγγραφή σε μια οργάνωση υποβοηθούμενης αυτοκτονίας αφού πρώτα προετοιμάστηκε ψυχικά για την πιθανότητα να πεθάνει.

Διάβασε ακόμη – Kate Middleton – Meghan Markle: Ποζάρουν μαζί αγκαλιά

Όπως είχε πει η ίδια, η ανεξέλεγκτη υψηλή αρτηριακή πίεση είχε επιταχύνει την βλάβη των νεφρών της και αν το σώμα της επρόκειτο να σταματήσει την λειτουργία του, ξεκίνησε να συμβιβάζεται με την ιδέα του θανάτου.

9 Απριλίου 2023, η Tina Turner έδωσε συνέντευξη στον Guardian και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πώς θα ήθελε να τη θυμάται ο κόσμος που την αγάπησε.

“Θα ήθελα να με θυμούνται ως τη ‘βασίλισσα του rock ‘n’ roll’. Ως μια γυναίκα που έδειξε σε άλλες γυναίκες ότι είναι OK να ψάχνουν την επιτυχία υπό τους δικούς τους όρους”.

Φωτογραφίες: CNA

Διάβασε ακόμη