Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Τι βρίσκουμε ελκυστικό στο άλλο φύλο – ανάλογα με την ηλικία μας

Πόσο “μετράει” η προσωπικότητα, η εμφάνιση κι ο τρόπος ζωής όσο μεγαλώνει κανείς.

Ένα κοινό χαρακτηριστικό των ανθρώπων που δεν βρίσκουν τον σύντροφο της ζωής τους στα 20 αλλά έχουν κάνει πολλές επιλογές μέσα στις δεκαετίες είναι ότι ανακαλύπτουν ότι άλλα στοιχεία έψαχναν σε κάποιον στα 20, άλλα στα 30 και άλλα στα 40 κ.ο.κ. Αυτό συμβαίνει γιατί καθώς οι άνθρωποι αλλάζουμε και εξελισσόμαστε αναζητάμε βρίσκουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά ως ελκυστικά στο ταίρι μας.

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Plos One εξέτασε στοιχεία από 7 χιλιάδες Αυστραλούς για να συμπεράνει ποια χαρακτηριστικά βρίσκουν ελκυστικά οι άνθρωποι από 18 ετών έως 65 ετών ανάλογα με την ηλικία τους. Τα χαρακτηριστικά που εξετάστηκαν ήταν η εμφάνιση, η προσωπικότητα και ο τρόπος ζωής (στον οποίο συμπεριλαμβάνονται η οικονομική κατάσταση, οι σπουδές και η ευφυία).

Διάβασε ακόμη – 5+1 τρόποι να βελτιώσεις τη σχέση σου, σύμφωνα με τον ψυχoλόγο

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα βαθμολόγησαν εννιά διαφορετικά χαρακτηριστικά με σειρά προτεραιότητας, όπως η ηλικία, η εμφάνιση, η εξυπνάδα, η εκπαίδευση, η ειλικρίνεια, η περιουσία κ.α., ώστε να συμπεράνουν τι είναι αυτό που επιλέγουν οι άνθρωποι σε κάθε ηλικία ως σημαντικό χαρακτηριστικό για τον σύντροφό τους.

Τι απάντησαν οι γυναίκες

Οι γυναίκες ενδιαφέρονται λιγότερο για την εξωτερική εμφάνιση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι γυναίκες έθεσαν ως προτεραιότητα περισσότερο την ηλικία, την εκπαίδευση, την εξυπνάδα, την εμπιστοσύνη, τη συναισθηματική σύνδεση και την περιουσία παρά την εξωτερική εμφάνιση.

Η εμφάνιση μετράει λιγότερο όσο μεγαλώνει κανείς

Οι νεότεροι άντρες δεν ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση ή την περιουσία της συντρόφου του αλλά έβαλαν ως προτεραιότητα την εξωτερική εμφάνιση. Ωστόσο τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες έδειξαν να ενδιαφέρονται λιγότερο για την εμφάνιση σε μεγαλύτερες ηλικίες, ενώ η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια ήταν πιο σημαντικά χαρακτηριστικά.

Οι προτεραιότητες δεν αλλάζουν μόνο λόγω ηλικίας

Η έρευνα συμπέρανε πως οι προτεραιότητες δεν αλλάζουν μόνο με την ηλικία αλλά και με άλλες αλλαγές όπως είναι η μητρότητα ή ένα πτυχίο. Για παράδειγμα, οι γυναίκες με παιδιά ενδιαφέρονται περισσότερο για την προσωπικότητα ενός συντρόφου ενώ στους άντρες με παιδιά, η προσωπικότητα δεν είναι το ίδιο σημαντική. Επιπλέον, οι γυναίκες που έχουν πτυχίο πανεπιστημίου δείχνουν να αναζητούν συντρόφους με όμορφη εξωτερική εμφάνιση ενώ οι πολύ γοητευτικές γυναίκες ενδιαφέρονται περισσότερο για την προσωπικότητα του συντρόφου τους.

Πηγή: madamefigaro.gr

Διάβασε ακόμη