Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Τι πρέπει να κάνεις αν θα ξαπλώσεις με βρεγμένα μαλλιά

Το να κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά είναι ότι χειρότερο για τα μαλλιά σου καθώς το άλλο πρωί θα βρεθείς αντιμέτωπη με αρκετά προβλήμα.

Σίγουρα θα έχει τύχει να κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά, είτε επειδή δεν έχεις χρόνο να τα στεγνώσεις, είτε επειδή θες να αποφύγεις το σεσουάρ ή απλά επειδή βαριέσαι να περιμένεις να στεγνώσουν. Είναι όμως αυτή η τακτική η καλύτερη για τα μαλλιά σου;

Αποκλείεται να μην έχεις ακούσει ούτε μια φορά από τη μαμά σου ότι δεν πρέπει να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά για να μη κρυώσεις. Και ενώ δεν τίθεται θέμα περί κρυολογήματος – καθώς οι ιώσεις προκαλούνται από την επαφή με κάποιον ιό -, πράγματι καλό είναι να αποφεύγεις να ξαπλώνεις εάν τα μαλλιά σου δεν είναι εντελώς στεγνά.

Τι γίνεται όταν κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα βρεγμένα μαλλιά τείνουν να μπερδεύουν τόσο πολύ κατά τη διάρκεια του ύπνου, που το επόμενο πρωί θα είναι άθλος για σένα να τα ξεμπερδέψεις – ειδικά αν έχεις πυκνά και με όγκο μαλλιά.

Βέβαια, το μπέρδεμα της τρίχας δεν είναι το μόνο πρόβλημα εδώ. Τα μαλλιά είναι ακόμα πιο εύθραυστα όταν είναι βρεγμένα, με αποτέλεσμα η τριβή τους με το μαξιλάρι να τα κάνει επιρρεπή σε διάφορες φθορές και σπασίματα. Ως αποτέλεσμα έχουμε τη γνωστή θαμπάδα αλλά και την ανεπιθύμητη ψαλίδα που προκαλείται στις άκρες.

Επιπλέον, το βαμβακερό ύφασμα της μαξιλαροθήκης απορροφά την υγρασία από την τρίχα, αφήνοντας τα μαλλιά αφυδατωμένα και άτονα, χωρίς λάμψη. 

Και φυσικά, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε και το ενδεχόμενο ψύξης ή έντονου πονοκεφάλου την επόμενη μέρα, αν έχεις κοιμηθεί με βρεγμένα μαλλιά.

Τι μπορείς να κάνεις;

Η προφανής απάντηση είναι να τα στεγνώνεις πάντα πριν πέσεις για ύπνο, ή να φροντίζεις να τα λούζεις νωρίς το απόγευμα, ώστε να αφήσεις κάποιες ώρες να στεγνώσουν φυσικά. Αν παρ’ όλα αυτά δεν μπορείς να κάνεις τα παραπάνω, ή για κάποιο λόγο σου αρέσει να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές μας ώστε να αποφύγεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φθορά:

#1. Σκούπισε τα μαλλιά σου με μια πετσέτα για να πάρεις το μεγαλύτερο ποσοστό νερού και υγρασίας

#2. Στέγνωσε τα μαλλιά με το σεσουάρ για λίγα λεπτά με κρύο αέρα.

#3. Εφάρμοσε ένα detangling spray ή ένα leave-in conditioner που θα ενυδατώσει την τρίχα και θα βοηθήσει τα μαλλιά σου να ξεμπερδέψουν πιο εύκολα το επόμενο πρωί.

#4. Πιάσε τα μαλλιά σου σε έναν χαλαρό κότσο ή πλεξούδα. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνεις δύο πράγματα: αφενός τα μαλλιά σου δεν θα μπερδέψουν μεταξύ τους, αφετέρου θα ξυπνήσεις με ονειρεμένα κυματιστά μαλλιά το επόμενο πρωί. Προτίμησε ένα σατέν scrunchie ή κορδέλα και απόφυγε τα κλασικά λαστιχάκια που σπάνε την τρίχα.

#5. Επένδυσε σε μια σατέν ή μεταξωτή μαξιλαροθήκη που αποτρέπει την τριβή και το μπέρδεμα της τρίχας, και ταυτόχρονα δεν απορροφά την απαραίτητη υγρασία από τα μαλλιά σου.

Πηγή: Madmae Figaro

Φωτογραφία: unsplash

Διάβασε ακόμη