Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα;

H πρόβλεψη του καιρού για το Σάββατο.

Ελαφρές βροχές αναμένονται σήμερα, 23 Δεκεμβρίου με τη θερμοκρασία να ανέρχεται γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου το πρωί θα υπάρχει τοπικά παγετός.

Την Παρασκευή, το Σάββατο, ημέρα των Χριστουγέννων, και την Κυριακή,  ο καιρός αναμένεται να είναι κυρίως συννεφιασμένος.

Διάβασε ακόμη – Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον Δεκέμβριο

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Σχετικά ψυχρή αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή, μέχρι την Παρασκευή.

Σήμερα, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικά ελαφρές βροχές και στα ψηλότερα ορεινά τοπική ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά δυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια αλλά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου το πρωί θα υπάρχει τοπικά παγετός.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος, αλλά στα παράλια ή και στα ορεινά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ αλλά στα ανατολικά και τοπικά στα νότια παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα υπήνεμα, αλλά στα προσήνεμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά και στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός, ενώ παγετός δυνατό να σχηματιστεί τοπικά και στο εσωτερικό, τις αυγινές ώρες.

Την Παρασκευή, το Σάββατο, ημέρα των Χριστουγέννων, και την Κυριακή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή, παραμένοντας λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, αλλά μέχρι την Κυριακή θα σημειώσει σταδιακή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 22 εκατοστά.

Πηγή: Sigmalive

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη