Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Τι είναι η βραχιονοπλαστική, η πλαστικός χειρούργος απαντά

H Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός σου εξηγεί ποια είναι η διαδικασία της βραχιοπλαστικής.

Τα μπράτσα ή αλλιώς οι βραχίονες, συνήθως από τα 40 χρόνια και μετά, χαλαρώνουν γιατί το δέρμα χάνει σιγά – σιγά την ελαστικότητά του. Ακόμη ένας λόγος που χαλαρώνουν τα μπράτσα μας είναι η μεγάλη απώλεια βάρους.

Η βραχιονοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση που έχει ως στόχο να βελτιώσει την εμφάνιση της περιοχής του βραχίονα και δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που απασχολεί έντονα τις γυναίκες, γιατί η χαλάρωση των μπράτσων πολύ συχνά υποχρεώνει τις γυναίκες να αποφεύγουν κοντομάνικα ή αμάνικα ρούχα και επηρεάζει τη ζωή και την ψυχολογία τους, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού.

Διάβασε ακόμη – Τι αλλάζει στο πρόσωπο σου καθώς περνά ο χρόνος και πως πρέπει να δράσεις

Ποια είναι η διαδικασία της βραχιονοπλαστικής;
Στην επέμβαση αυτή, χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές οι οποίες έχουν ως στόχο να αφαιρέσουν το περιττό δέρμα και λίπος. Η τομή μπορεί να γίνει κατά μήκος του βραχίονα στην έσω πλευρά ώστε να μπορεί να κρύβεται, στις περιπτώσεις που υπάρχει μεγάλη χαλάρωση δέρματος, ή να γίνει πρώτα λιποαναρρόφηση με μια μικρή τομή κοντά στη μασχάλη και τράβηγμα του δέρματος αν χρειάζεται, πάλι με μια τομή κοντά στη μασχάλη.

Η επέμβαση γίνεται συνήθως με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου δυο ώρες, ανάλογα με τον βαθμό της χαλάρωσης που έχουμε.

Διάβασε ακόμη – Είναι αλήθεια ότι η πλαστική χειρουργική δεν αφήνει ουλές;

Μετεγχειρητικά, ο ασθενής θα πρέπει να φορέσει κάποιο είδος συμπίεσης για να εξασφαλίσει την ομαλή αποθεραπεία του. Η επάνοδος στην εργασία δεν απαιτεί περισσότερο από 7 με 10 ημέρες αναλόγως πάντοτε και του ασθενούς.

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.comInstagramdr.koulermou_plasticsurgeon, Facebook: dr.koulermou_plasticsurgeon, τηλ. 99657810. 

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη