Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Τι αλλάζει στο πρόσωπο σου καθώς περνά ο χρόνος και πως πρέπει να δράσεις

H Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός σου εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για μια λαμπερή, ενυδατωμένη και νεανική επιδερμίδα.

Καθώς περνά ο χρόνος συμβαίνουν στο πρόσωπο μας διάφορες αλλαγές οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα να μας κάνουν να φαινόμαστε λυπημένες και να έχουμε θαμπό δέρμα, που φαίνεται αφυδατωμένο και ταλαιπωρημένο.

Αλλάζει δηλαδή η ποιότητα του δέρματος όπως επίσης αλλάζει η στατική του.

Τι σημαίνει αυτό
Η αφυδάτωση και το θαμπό δέρμα συμβαίνουν διότι μειώνεται η παραγωγή του κολλαγόνου στο δέρμα μας, η ανανέωση των κυττάρων του γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς, κάτι που το κάνει να φαίνεται θαμπό, ταλαιπωρημένο και αφυδατωμένο.

Όταν περάσουμε τα 50α και ακόμη πιο μετά και τα 60α στο πρόσωπο μας εγκαθίστανται ρυτίδες και χαλάρωση που μπορούν να βελτιωθούν με διάφορα μέσα που χρησιμοποιεί η πλαστική χειρουργική, αλλά λύση οριστική μπορεί να δοθεί μόνο με το χειρουργείο. Είτε υποστούμε όμως ένα χειρουργείο είτε όχι, εκείνο το οποίο θα βοηθήσει το δέρμα μας να φαίνεται πιο υγιές είναι, η καλή ενυδάτωση, οι καθαρισμοί, οι θεραπείες που αυξάνουν τη παραγωγή κολλαγόνου διατηρούν την ελαστικότητα και ενυδατώνουν όπως οι μεσοθεραπείες.

Διάβασε ακόμη – Η ειδικός απαντά σε 5 ερωτήσεις για τις θεραπείες/επεμβάσεις ομορφιάς το καλοκαίρι

Το λαμπερό και υγιές δέρμα καθώς μεγαλώνουμε είναι εκείνο που θα μας επιτρέψει να έχουμε ένα όμορφο πρόσωπο.

Από την άλλη με τη πάροδο του χρόνου το λίπος που υπάρχει στο πρόσωπο φεύγει σιγά σιγά και αρχίζουν να δημιουργούνται μικρές “λαγκουβίτσες” και κενά στο πρόσωπό μας. Αυτές οι “λαγκουβίτσες” μπορούν να αντιμετωπισθούν με τη τοποθέτηση υαλουρονικών και λίπους ώστε να επιστρέψει το πρόσωπο στη φυσιολογική του ανατομική.

Διάβασε ακόμη – Υαλουρονικό Vs Botox: Ποια η διαφορά τους και πώς εφαρμόζονται

Η άλλη αλλαγή που συμβαίνει στο πρόσωπο είναι η χαλάρωση με τη βαρύτητα και την απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος. Αυτή η χαλάρωση μπορεί να αντιμετωπισθεί χειρουργικά, με βλεφαροπλαστική, face lift, ή να βοηθηθεί με πιο συντηρητικές λύσεις όπως είναι τα νήματα.

Γενικά θα έλεγα πως οι αλλαγές του χρόνου στο πρόσωπο αντιμετωπίζονται σε τρία επίπεδα:
• Στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος.
• Στην αντιμετώπιση της ατροφίας των διαφόρων διαμερισμάτων του προσώπου.
• Στην πρόληψη και αντιμετώπιση της χαλάρωσης.

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.comInstagramdr.koulermou_plasticsurgeon, Facebook: dr.koulermou_plasticsurgeon, τηλ. 99657810. 

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη