Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Thread lifting: Μη επεμβατική θεραπεία με νήματα

H δερματολόγος μας λύνει όλες τις απορίες σχετικά με τη ανόρθωση προσώπου που γίνεται με νήματα. 
Η ανόρθωση προσώπου με νήματα έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Με προέλευση από την Αμερική, είναι μία από τις πιο αγαπημένες θεραπείες των celebrities όλων των ηλικιών. Όμως πόσο ασφαλής είναι σαν διαδικασία; Και σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται; Η δερματολόγος Ντόλυ Φατσέα, Αντιπρόεδρος και επιστημονική διευθύντρια του Athens Beverly Hills Medical Group που πρόσφατα βραβεύθηκε για το πρωτόκολλο θεραπειών με νήματα λύνει τις απορίες μας.
Τι ακριβώς είναι η θεραπεία με νήματα;
Η θεραπεία με νήματα ή μη επεμβατικό lifting thread lifting όπως είναι επίσης γνωστή, είναι μια τεχνική κατά την οποία χρησιμοποιούνται νήματα (χειρουργικά βιοδιασπώμενα ράμματα) για την ανάρτηση και τη σύσφιξη του προσώπου. Η θεραπεία αυτή μπορεί να έχει οφέλη παρόμοια με το facelift, αλλά με περισσότερα πλεονεκτήματα όπως ότι δεν χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης, δεν έχει ουλές, ενώ έχει σαφώς χαμηλότερο κόστος.
Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ακόμα και το λίφτινγκ δεν κρατάει για πάντα γιατί απλούστατα δε σταματάει η διαδικασία της γήρανσης. Η θεραπεία με νήματα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για κάποιον που δεν επιθυμεί να μπει σε επεμβατική διαδικασία. Τα αποτελέσματα της θεραπείας μπορεί να διαρκούν έως και 3 χρόνια, δεδομένου ότι τα νήματα διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου κατά συνέπεια βελτιώνεται συνεχώς η ποιότητα της επιδερμίδας.
Ποια ηλικία είναι η καλύτερη για μια τέτοια θεραπεία; 
Αυτή η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε ασθενείς τόσο μεγαλύτερης όσο και μικρότερης ηλικίας. Ενδείκνυται σε άτομα με πτώση ή και χαλάρωση προσώπου και χαμένη ελαστικότητα. Σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη για αυτήν τη θεραπεία είναι η ηλικία, ο βαθμός επιδερμικής χαλάρωσης και το πάχος της επιδερμίδας. Αν έχουμε ένα πρόσωπο με μεγάλη πτώση ή πολλές πτυχώσεις ρυτίδες, ενδεχομένως να πρέπει η θεραπεία με τα νήματα να εφαρμοστεί συνδυαστικά με θεραπεία με τοξίνη ή και fillers για τα βέλτιστα αποτελέσματα.
Ποιοι είναι οι καλύτεροι τύποι νημάτων;
Η επιλογή για τα νήματα που θα χρησιμοποιηθούν εξαρτάται από το κάθε πρόσωπο και τις ανάγκες του. Πέρα από τα κλασικά πολυδιοξανόνης PDO νήματα υπάρχουν τα πολυκαπρολακτόνης PCA & τα PCLA τα οποία είναι νεότερης τεχνολογίας και προσδίδουν μεγαλύτερη διάρκεια στο αποτέλεσμα. Επίσης εξαρτάται αν προτιμηθούν νήματα με άγκιστρα. Είναι σημαντικό κατά την διάρκεια της ενημέρωσης να γίνει προσεκτική μελέτη του δέρματος και της ελαστικότητάς του. Λαμβάνεται αναλυτικά το ιστορικό του ασθενούς και με βάση προηγούμενες θεραπείες που τυχόν έχει κάνει ο γιατρός θα επιλέξει τον καταλληλότερο τύπο νημάτων. Για παράδειγμα σε ένα λεπτό δέρμα θα χρησιμοποιήσουμε νήματα πολυδιοξανόνης PDO τα οποία έχουν μικρότερη διάμετρο. Σε ένα πιο βαρύ δέρμα με καλύτερη ενδεχομένως ποιότητά θα προτιμήσουμε νήματα πολυκαπρολακτόνης PCLA με μεγαλύτερη διάμετρο. Ο αριθμός των νημάτων εξαρτάται από το θεραπευτικό πλάνο του γιατρού.
Αν πάλι θέλουμε να επέμβουμε σε ανόρθωση άνω χείλους ή στη δημοφιλή θεραπεία fox eye θα χρησιμοποιήσουμε ειδικά νήματα για φυσικό αποτέλεσμα.
Υπάρχει χρόνος αποθεραπείας;
Καθόλου. Ακόμα κι αν μιλάμε για συνολική εφαρμογή σε όλο το πρόσωπο, ο ασθενής μπορεί να γυρίσει άμεσα στην καθημερινότητα του. Συνήθως δίνουμε μια ειδική ζώνη προσώπου που βοηθάει τη στήριξη. Ίσως δημιουργηθεί  ένα μικρό οίδημα για 1-2 μέρες το οποίο και υποχωρεί. Συνιστούμε για τις πρώτες μέρες να αποφευχθεί η γυμναστική και οι έντονες μασητικές κινήσεις.
Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές;
Η θεραπεία αυτή δεν ενέχει κίνδυνο εφόσον πραγματοποιείται από κάποιον εξειδικευμένο ιατρό και φυσικά αν χρησιμοποιηθούν πιστοποιημένα υλικά. Είναι σημαντικό να έχει προηγηθεί σωστή μελέτη και σχεδιασμός στο πρόσωπο. Σε περίπτωση έντονου οιδήματος προτείνονται ειδικά χάπια ομοιοπαθητικής που θα το απαλύνουν.
Τα νήματα εφαρμόζονται μόνο στο πρόσωπο;
Όχι. Τα νήματα εκτός από το πρόσωπο, εφαρμόζονται στο λαιμό, τους βραχίονες και την κοιλιά. Ενώ μπορούν να έχουν εξαιρετικό αποτέλεσμα στην ανόρθωση γλουτών, μηρών και στη βελτίωση της έντονης χαλάρωσης που υπάρχει πάνω από το γόνατο σε συνδυασμό με τον υδροξυαπατίτη που βελτιώνει την λιποδυστροφία (λακουβάκια κυτταρίτιδας).
Madame Figaro

Διάβασε ακόμη