Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Thead lift: Τι είναι το “λίφτινγκ” με νήματα και ποια είναι τα αποτελέσματα του

H Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός σου εξηγεί όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για το lifting με νήματα – μια μη χειρουργική θεραπεία αντιγήρανσης.

Η θεραπεία thread lift είναι γνωστή σαν μη χειρουργικό λίφτινγκ και αντιμετωπίζει την μικρή μέχρι και τη μέτρια χαλάρωση του δέρματος, κυρίως του προσώπου αλλά και άλλων περιοχών του σώματος όπως των χεριών, των μηρών, των γλουτών, της κοιλιάς και άλλων.

Το ενέσιμο lifting με νήματα υπόσχεται πλήρη ανόρθωση του δέρματος χωρίς παρενέργειες, με φυσικό και ασφαλή τρόπο!

Διάβασε ακόμη – Ανισομαστία: Τι είναι και πώς διορθώνεται

Είναι μια αναίμακτη μέθοδος, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί στον χώρο του ιατρείου συνήθως με λίγη τοπική αναισθησία. Υπάρχουν δυο ειδών νήματα, αυτά που προκαλούν ανόρθωση και αυτά που δρουν με τη δημιουργία πλέγματος γύρω από τη περιοχή που έχουν τοποθετηθεί.

Ποια είναι η διαδικασία;

Η τοποθέτηση των νημάτων γίνεται με ενέσιμο τρόπο  τα οποία είτε θα δημιουργήσουν ένα πλέγμα που θα τεντώσει το δέρμα, είτε θα το τραβήξουν κατευθείαν. Η διάρκεια της εφαρμογής είναι σύντομη, δεν αφήνει τομές ή ουλές, δεν χρειάζεται νοσηλεία, ενώ το αποτέλεσμα είναι άμεσο και έχει διάρκεια.

Σε ποια σημεία εφαρμόζεται;

Τα σημεία που μπορεί να γίνει η εφαρμογή είναι το οβάλ του προσώπου, ο λαιμός, οι περιοχές πλαγίως του ματιού ή κάτω από το μάτι, στην κοιλιά (κάτω, άνω και πλάγια), στο στήθος, στην περιοχή του ντεκολτέ, στα πόδια, στους μηρούς (μπροστά εσωτερικά, πίσω εσωτερικά), στους γλουτούς, καθώς και στα μπράτσα.

Ποια είναι τα αποτελέσματα;

Συνήθως τα νήματα  απορροφώνται σε διάστημα 6 μηνών, όμως το αισθητικό αποτέλεσμα συνεχίζει να βελτιώνεται διότι η μέγιστη παραγωγή κολλαγόνου γύρω από το νήμα επιτυγχάνεται στους τρεις μήνες. Συνήθως έχουν διάρκεια ενάμιση χρόνο ανάλογα με το είδος του νήματος που χρησιμοποιείται. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι τα νήματα δεν  μπορούν να αντικαταστήσουν το χειρουργικό λίφτιγκ. Έχουν καλό αποτέλεσμα σε ήπια χαλάρωση αλλά δεν μπορούν να επιφέρουν το ίδιο “τέντωμα” όπως με το λίφτινγκ. Ακόμη, υπάρχουν περιπτώσεις (π.χ. σε πολύ λεπτό δέρμα) που δεν μπορούν να εφαρμοστούν.

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.comInstagram: dr. georgiakoulermou, Facebook: Dr. Georgia Koulermou, τηλ. 99657810.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη