Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

The Greek Bar Jacket: Μια ταινία για τα παρασκήνια της Dior Cruise 2022 που παρουσιάστηκε στην Αθήνα

Με την υπογραφή της Ελληνίδας κινηματογραφίστριας Μαριάννας Οικονόμου.

Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας και της παρουσίασης της συλλογής Cruise 2022 στην Ελλάδα, η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior Maria Grazia Chiuri ανέθεσε στη σκηνοθέτιδα Μαριάννα Οικονόμου να καταγράψει με την κάμερά της όλα όσα συνέβησαν στα παρασκήνια.

Εκείνη βρέθηκε δίπλα στην ίδια και την ομάδα της στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία σε όλη τη χώρα που επισκέφτηκαν αναζητώντας έμπνευση για τα κομμάτια της συλλογής, στα εργαστήρια των Ελλήνων δεξιοτεχνών με τους οποίους συνεργάστηκαν και στο λαμπερό σόου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, αποτυπώνοντας στο φιλμ ολόκληρο το ταξίδι το οίκου Dior στην ελληνική παράδοση και ιστορία.

Διάβασε ακόμη – Maria Grazia Chiuri: Δημοσίευσε backstage στιγμιότυπα από τη φωτογράφιση της καμπάνιας του οίκου Dior στην Ελλάδα

Διάβασε ακόμη – H Dior Cruise 2022 μέσα από τον φακό 10 Ελληνίδων φωτογράφων

Με όλο αυτό το υλικό έφτιαξε ένα ντοκιμαντέρ που θα κάνει πρεμιέρα στις 13 Ιανουαρίου στο κανάλι του γαλλικού οίκου στο YouTube.

O τίτλος του είναι “The Greek Bar Jacket”, από το κορυφαίο ίσως, και πιο συμβολικό κομμάτι ολόκληρης της συλλογής: το iconic σακάκι που σχεδίασε ο ίδιος ο Christian Dior το  το 1947, στην ελληνική “παραλλαγή” του με παραδοσιακά ελληνικά κεντήματα που φιλοτέχνησε ο ελληνοράπτης Αριστείδης Τζονευράκης από το Άργος. “Οι κουμπότρυπες είναι σχέδια από νησιώτικα γιλέκα. Στα μανίκια, στα καπάκια από τις τσέπες και πάνω στις τσέπες είναι σχέδια δικά μου εμπνευσμένα από μοτίβα που υπάρχουν σε παραδοσιακά στεριανά γιλέκα. Αυτός ήταν και ο στόχος μου: Ανέκαθεν κάθε ελληνοράπτης είχε το δικό το ύφος -όταν έβλεπες ένα κομμάτι ήξερες ποιος το είχε φτιάξει. Αυτό είναι κάτι που θέλω να πιστεύω ότι έχω καταφέρει να πετύχω κι εγώ”, μας λέει ο ίδιος (διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ).

Η ταινία μάς συστήνει και άλλους Έλληνες επιχειρηματίες και καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν για τη συλλογή, όπως ο Κώστας Μουχταρίδης που δραστηριοποιείται στην παραγωγή μεταξιού,  η εικαστικός Χριστιάνα Σούλου και το εργαστήριο Τσαλαβούτα στην Δραπετσώνα. Δες εδώ περισσότερα για τους Έλληνες που συνεργάστηκαν με τον οίκο Dior για τη συλλογή Cruise 2022.

Δες το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ “The Greek Bar Jacket”:

Πηγή: Madame Figaro Gr

Διάβασε ακόμη