Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Τέλος στα testers καλλυντικών εν μέσω πανδημίας Covid-19

Για σκοπούς προστασίας της δημόσιας υγείας, δεν θα γίνεται χρήση δοκιμαστικών συσκευασιών στα διάφορα καταστήματα.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19, ο Τομέας Καλλυντικών των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, επιθυμεί να επιστήσει την προσοχή σε όλα τα υποστατικά πώλησης καλλυντικών προϊόντων αλλά και στους καταναλωτές σχετικά με τα πιο κάτω:

Για σκοπούς προστασίας της δημόσιας υγείας, συστήνεται όπως δεν γίνεται χρήση δοκιμαστικών συσκευασιών (testers) στα διάφορα σημεία πώλησης καλλυντικών προϊόντων. Μπορεί να επιτρέπεται ωστόσο η παροχή δειγμάτων μίας χρήσης (free samples) προς τους καταναλωτές για δοκιμή των καλλυντικών προϊόντων.

Αναφορικά με τα προϊόντα μακιγιάζ, γίνεται εισήγηση όπως στα διάφορα σημεία πώλησης υπάρχουν διαθέσιμα ειδικά καρτελάκια, στα οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να βλέπουν τα χρώματα των ειδών μακιγιάζ τυπωμένα.

Αναφορικά με τα αρώματα, συστήνεται όπως γίνεται δοκιμή τους από τους καταναλωτές, μόνο με τη χρήση ειδικών χάρτινων λωρίδων που συνήθως είναι διαθέσιμες στα διάφορα σημεία πώλησης και όχι με κατευθείαν εφαρμογή τους στο δέρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τον Τομέα Καλλυντικών των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών στα τηλέφωνα 22-608606 και 22-608663.

Διάβασε ακόμη