Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Τέχνη στη Μόδα: Οι ονειρικές δημιουργίες που ξεχωρίσαμε από το χθεσινό fashion show

Η παρουσίαση υψηλής ραπτικής πραγματοποιήθηκε στη Λεβέντειο Πινακοθήκη.

Της Νικόλ Ζένιου

Σε ένα μαγευτικό σκηνικό γεμάτο τέχνη και μόδα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, 21 Μαρτίου, στη Λεβέντειο Πινακοθήκη μια ξεχωριστή επίδειξη μόδας με τίτλο “Synergy: Τέχνη στη Μόδα”.

Διάβασε ακόμη – Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν στην επίδειξη “Synergy: Art in Fashion”

Οι ονειρικές δημιουργίες που παρουσιάστηκαν ήταν φτιαγμένες από πολυτελή υφάσματα και υλικά επεξεργασμένα με ιδιαίτερες τεχνοτροπίες.  Τη συλλογή με κομμάτια υψηλής ραπτικής που εμπνεύστηκαν από έργα τέχνης των συλλογών της Λεβεντείου Πινακοθήκης υπέγραψαν η διακεκριμένη σχεδιάστρια μόδας Κίκα Ιωαννίδου και η συλλέκτρια Μαρία Νεοπτόλεμου μέσα από μια δημιουργική διαδικασία πειραματισμού, μιας συνεργασίας βασισμένης στην πολύχρονη φιλία των δύο συνδημιουργών και την αμοιβαία αγάπη της Κίκας και της Μαρίας για την αριστοτεχνία και τα υφάσματα. Την επίδειξη επιμελήθηκε ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και επιμελητής μόδας Filep Motwary.

Στην παρακάτω gallery ακολουθούν τα looks που ξεχώρισαν:

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός – Κλάδος Λευκωσίας, με χορηγό επικοινωνίας τη Madame Figaro και άλλους χορηγούς την Ελληνική Τράπεζα, το CITO, τo Οίνου Γη Κτήμα Βασιλειάδη. Τα μοντέλα επιμελήθηκαν τα BeautyLine, Wella και SHOEBOX.

Όλα τα καθαρά έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τη στήριξη και ενδυνάμωση του προγράμματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού – Κλάδος Λευκωσίας.

Διάβασε ακόμη