Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Τα σωστά βήματα για απολέπιση προσώπου

Μάθε τι προσφέρει στην επιδερμίδα σου και πόσο συχνά πρέπει να γίνεται για να έχει πάντα υγιή δέρμα.

Απολέπιση ή αλλιώς peeling ή αλλιώς scrub. Όπως και να το πεις η σημασία του είναι τεράστια για την όψη και την υγεία της επιδερμίδας, ένα βήμα που δεν πρέπει να παραλείπεται από την τελετουργία του καθαρισμού της επιδερμίδας.

Τι προσφέρει η απολέπιση;

Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. Όταν το πρόσωπο δεν απολεπίζεται σωστά τα νεκρά κύτταρα δε φεύγουν με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται θαμπό. Οι πιο σμηγματογόνες περιοχές φαίνονται πιο σκούρες ενώ οι ρυτίδες ή οι γραμμές έκφρασης φαίνονται πιο έντονες από ότι είναι.

Επιπλέον, όταν όμως γίνεται (σωστή) απολέπιση προσώπου ή σώματος, αυτό προετοιμάζεται για να απορροφήσει πιο εύκολα την ενυδατική ή το serum που του δίνεις έπειτα σαν τροφή, επιτρέποντας στο κάθε προϊόν να δράσει σωστά, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητά του.

Τα μυστικά της σωστής απολέπισης προσώπου

#1. Διάλεξε το κατάλληλο προϊόν. Ένα καλό προϊόν απολέπισης προσώπου πρέπει να είναι απαλό, αποτοξινωτικό, να μη προκαλεί ξηρότητα ή αφυδάτωση και ιδανικό και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

#2. Ξεκίνα με καθαρισμό. Ο καθαρισμός είναι απαραίτητος πριν την απολέπιση. Είναι σημαντικό το πρόσωπό να είναι καθαρό από το μακιγιάζ και οτιδήποτε άλλο επικάθεται στην επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πριν ξεκινήσεις την απολέπιση στο πρόσωπο, το λαιμό και την περιοχή του ντεκολτέ, ρίξε χλιαρό νερό στην περιοχή.

#3. Κάνε απαλές κινήσεις. Ξεκίνα την απολέπιση κάνοντας κυκλικές κινήσεις και πάντα αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Όσο πιο απαλό είναι το άγγιγμα τόσο το καλύτερο.

#4. Μην ξεβγάλεις αμέσως. Το ιδανικό είναι να αφήσεις το προϊόν απολέπισης προσώπου να ενεργήσει για 2 λεπτά και έπειτα να το ξεβγάλεις.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνω απολέπιση;

Αυτό εξαρτάται από την επιδερμίδα η οποία αλλάζει από μέρα σε μέρα λόγω των διαφορετικών ορμονών και επομένως αλλάζει και η συχνότητα της περιποίησής της. Καλό είναι να απευθυνθείς στην αισθητικό ή τον δερματολόγο σου για το κάθε πότε πρέπει να κάνετε απολέπιση με βάση τις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: iStock

Διάβασε ακόμη